Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι διαδηλωτές που προσπάθησαν να ρίξουν το άγαλμα του Τρούμαν με σκοινιά και φαλτσοπρίονο. Σοβαρά επεισόδια με τα ΜΑΤ (βίντεο)

Reader:

Επεισόδια ξέσπασαν στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στη Βασιλίσσης Σοφίας.  Νεαροί που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τον πόλεμο στη Συρία συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ.

Οι φοιτητές και οι μαθητές που πρόσκεινται στο ΚΚΕ πραγματοποίησαν πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία και στο ύψος του υπουργείου Εξωτερικών στο «φραγμό» της Αστυνομίας πέταξαν αυγά στις κλούβες των ΜΑΤ.

Φοιτητές συγκρούονται με αστυνομικές δυνάμεις κατά την διάρκεια του αντιπολεμικού συλλαλητηρίου ενάντια στην επέμβαση στη Συρία, στο κέντρο της Αθήνας. ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Οι διαμαρτυρόμενοι συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ και στη συνέχεια κάποιοι αποκόπηκαν από την πορεία και επιχείρησαν να προκαλέσουν φθορές στο άγαλμα του Τρούμαν.

Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να ρίξουν το άγαλμα με τη βοήθεια τροχού και σχοινιών ωστόσο τους απώθησαν οι αστυνομικές δυνάμεις.
Έγινε χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά και έχουν γίνει δύο προσαγωγές.

To μήνυμα των διαδηλωτών: 

«Τα χαράματα του Σαββάτου 14/4 οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία και η Γαλλία, οι φονιάδες του ΝΑΤΟ, άνοιξαν νέο κύκλο αίματος στη Συρία, στους λαούς της περιοχής και απειλούν με ένα γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο με απρόβλεπτες συνέπειες! Για άλλη μια φορά ο λαός της Συρίας μακελεύεται, κράτη διαμελίζονται, τα κύματα των προσφύγων αυξάνονται.
Πίσω από διάφορα κατασκευασμένα προσχήματα (στη Συρία τα χημικά του Άσαντ, στο Ιράκ τα – ανύπαρκτα – πυρηνικά του Σαντάμ, κοκ) κρύβεται το ανηλεές κυνηγητό για το μοίρασμα αγορών, το πλιάτσικο των πλουτοπαραγωγικών πόρων από μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, ο ανταγωνισμός των ΗΠΑ-ΕΕ με τη Ρωσία και τους συμμάχους τους στην περιοχή. Οι ιμπεριαλιστές ό,τι δεν μπορούν να μοιράσουν στα τραπέζια της διπλωματίας, το μοιράζουν με τα όπλα και το αίμα των λαών!
Δεν θα μείνουμε θεατές στη σφαγή ενός λαού και στην επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στο μακελειό! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναλαμβάνει εγκληματικές ευθύνες, συμμετέχοντας στην πολεμική εμπλοκή, αποτελώντας το σημαιοφόρο των σχεδίων ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην περιοχή. Για να διεκδικήσουν τα εγχώρια μονοπώλια μερίδιο από τη λεία και τις αγορές, για να κερδίσουν ανταλλάγματα από τους φονιάδες των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα! Η κυβέρνηση μετατρέπει τη χώρα μας σε ένα απέραντο πολεμικό ορμητήριο με βάσεις όπως η Σούδα, συμμετέχει σε ΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές ασκήσεις που συνιστούν πρόβα πολέμου, πετσοκόβει την χρηματοδότηση για την Παιδεία και τις ανάγκες της νεολαίας για να δίνει δισεκατομμύρια για τα δολοφονικά σχέδια του ΝΑΤΟ στην περιοχή.
Τώρα να σημάνει ξεσηκωμός!
Δίνουμε το χέρι μας στο λαό της Συρίας! Να σταματήσει τώρα το μακελειό!
Καμιά συμμετοχή της χώρας μας στην ανθρωποσφαγή! Δεν επιτρέπουμε η χώρα μας να γίνει ορμητήριο των φονιάδων των λαών, το Αιγαίο να μετατραπεί ξανά σε υγρό τάφο προσφύγων διωγμένων από τους πολέμους», αναφέρει το ΜΑΣ σε ανακοίνωσή του.
Διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί στη Συρία οι φοιτητές απαιτούν μεταξύ άλλων: «Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στο μακελειό. Να μην παρασχεθεί καμία διευκόλυνση, σε έδαφος, νερό και αέρα. Να κλείσουν οι Νατοϊκές βάσεις του θανάτου στη χώρα μας. Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων».

Διαβάστε στη «ΜτΧ»: Ο άγνωστος Χάρι Τρούμαν. Ο πρόεδρος που έριξε τις πυρηνικές βόμβες, κατηγορήθηκε ως αριστερός… 

 

 

Reader

Ένοχοι και Αθώοι
 
 
 

Στην ίδια κατηγορία

 
 
 
 

Δείτε επίσης...

 
 
 
 
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια