Βρέθηκε ναυάγιο ενός γερμανικού υποβρυχίου του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Βυθίστηκε από νάρκη και περιέχει τις σορούς 23 ναυτών. Δείτε βίντεο

news247:
Το καλοδιατηρημένο ναυάγιο ενός γερμανικού υποβρυχίου του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, το οποίο περιέχει τις σορούς των 23 μελών του πληρώματός του, βρέθηκε ανοικτά των βελγικών ακτών.

Η χρήση υποβρυχίων, που αναφέρονται συχνά ως U-boats, στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο προκειμένου να παρενοχληθούν οι βρετανικές εμπορικές διαδρομές στη θάλασσα της Μάγχης και στη Βόρεια Θάλασσα ήταν ένα σημαντικό μέρος της γερμανικής πολεμικής τακτικής.
Τα 93 γερμανικά U-boats, που στάθμευαν σε βελγικά λιμάνια, βύθισαν περισσότερα από 2.500 πλοία αλλά αποτέλεσαν και τα ίδια στόχο, με 70 από αυτά να έχουν βυθιστεί, με αποτέλεσμα τον θάνατο 1.200 ναυτών.
Δεν είναι ακόμη σαφές ποιο από τα 11 γνωστά ναυάγια των γερμανικών υποβρυχίων έχει εντοπιστεί και οι αρχές δήλωσαν πως δεν θα αποκαλύψουν την ακριβή τοποθεσία του ναυαγίου για να αποτρέψουν τους λαφυραγωγούς. Οι βελγικές αρχές ωστόσο έχουν ενημερώσει τη γερμανική πρεσβεία, δεδομένου ότι μέσα στο υποβρύχιο φέρεται πως έχουν εντοπιστεί και 23 σοροί μελών του πληρώματος.

Σκίτσο με τη θέση του υποβρυχίου στον βυθό της θάλασσας

«Από τα 11 U-boats που βυθίστηκαν στα βελγικά χωρικά ύδατα, αυτό είναι το καλύτερα διατηρημένο», ανακοίνωσε η επαρχία της δυτικής Φλάνδρας.
Ο υπουργός Βόρειας Θάλασσας το Βελγίου δήλωσε ότι θα διερευνήσει κατά πόσον το ναυάγιο μπορεί να αναγνωριστεί ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.
Σύμφωνα με τις έως τώρα ενδείξεις, εκτιμάται ότι το υποβρύχιο βυθίστηκε από νάρκη, η οποία ωστόσο κατέστρεψε ένα μικρό μόνο τμήμα του, αφήνοντας σχεδόν ανέπαφο το υπόλοιπο τμήμα του.

Δείτε το βίντεο από το ναυάγιο:

Διαβάστε επίσης στο news247: ‘Ψαλίδι’ 60% της σύνταξης σε συνταξιούχους που εργάζονται

Ένοχοι και Αθώοι
 
 
 

Στην ίδια κατηγορία

 
 
 
 

Δείτε επίσης...

 
 
 
 
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια