Υπό πολιορκία η νήσος Γκουάμ. Όχι από τη Βόρεια Κορέα αλλά από τα φίδια

Huff Post Greece:

Η νήσος Γκουάμ -που ήρθε πάλι στην επιφάνεια μετά τις δηλώσεις του Βορειοκορεάτη ηγέτη πως έχει σκοπό να χτυπήσει την περιοχή- μάλλον δεν απειλείται τόσο από το ενδεχόμενο πολέμου όσο από τα φίδια, όπως μας ενημερώνει το rt.com σε δημοσίευμά του.

Πρόκειται για το είδος brown tree snake, που μπορεί να φτάσει τα 3 μέτρα μήκοςκαι το οποίο σκαρφαλώνει σε δέντρα.

Κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο με την έλευση των αμερικανικών στρατευμάτων στο νησί μάλλον αποβιβάστηκαν μαζί τους και εκατοντάδες φίδια μέσω κουτιών που έφεραν μαζί τους για τη μεταφορά τροφίμων, τα οποία στη συνέχεια πολλαπλασιάστηκαν με αποτέλεσμα να έχουν φτάσει σήμερα σε αριθμό τα 2 εκατομμύρια, κάτι το οποίο αντιστοιχεί σε 13.000 φίδια ανά τετραγωνικό μίλι.

Η παρουσία των φιδιών απειλεί ολόκληρο το οικοσύστημα αφού μέχρι σήμερα ευθύνεται για την εξαφάνιση πολλών σπάνιων ειδών πουλιών, για τις επιθέσεις σε ανθρώπους, για προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και άλλα.

Τις ανησυχίες τους εκφράζουν και οι περιβαλλοντολόγοι από τη Χαβάη για εισαγωγή του φιδιού από το Γκουάμ, πιθανώς με τα αμερικανικά αεροσκάφη που εκτελούν μεταφορές. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι τα φίδια έχουν εξαφανίσει σχεδόν τα ντόπια είδη πουλιών, ενώ αποτελούν απειλή και για τον τουρισμό.

Το 2013 το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ σε μια απόπειρα να θανατώσει κάποια από τα φίδια αποφάσισε να ρίξει δολώματα νεκρά ποντίκια με δηλητήριο, εκμεταλλευόμενη τις δύο αδυναμίες του ερπετού, δηλαδή την λαιμαργία του και την ευαισθησία του σε ένα κοινό παυσίπονο, την ακεταμινοφαίνη.

Ένοχοι και Αθώοι
 
 
 

Στην ίδια κατηγορία

 
 
 
 
 
Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια