ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟ 1821 ΚΑΙ ΟΙ ΘΡΥΛΙΚΟΙ ΜΠΟΥΡΛΟΤΙΕΡΗΔΕΣ – τρέιλερ 25.3.12

ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟ 1821 ΚΑΙ ΟΙ ΘΡΥΛΙΚΟΙ ΜΠΟΥΡΛΟΤΙΕΡΗΔΕΣ – τρέιλερ  25.3.12

Η «Μηχανή του Χρόνου» θυμάται το 1821 με δυο επετειακές εκπομπές: «Ο ρόλος των Μεγάλων Δυνάμεων στην Επανάσταση» και «Οι θρυλικοί μπουρλοτιέρηδες του ’21 » .

Κυριακή ανήμερα της εθνικής επετείου στις 5-7 το απόγευμα από τη ΝΕΤ.

Η εκπομπή ρίχνει φως στο ρόλο, που έπαιξαν οι μεγάλες δυνάμεις στην ελληνική επανάσταση του 1821 και με την βοήθεια ειδικών και επιστημόνων απαντά σε κρίσιμα ιστορικά ερωτήματα.

Τι στάση κράτησε η Ρωσία, η Αυστρία, η Γαλλία και η Μεγάλη Βρετανία, όταν οι Έλληνες μετά από τέσσερις αιώνες υποδούλωσης πήραν τα όπλα ενάντια στην πανίσχυρη οθωμανική αυτοκρατορία;

Ποια ήταν τα διπλωματικά παιχνίδια και οι λεπτές ισορροπίες που καθόρισαν τη μοίρα της Ελλάδας; Ποιοι ευρωπαίοι μας πολέμησαν και ποιοι μας στήριξαν και πότε άλλαξε η στάση των μεγάλων δυνάμεων έναντι της Ελλάδας;

Στην δεύτερη εκπομπή που θα μεταδοθεί αμέσως μετά, η Μηχανή του Χρόνου φωτίζει την πορεία των δύο ένδοξων καπετάνιων του αγώνα, του Ανδρέα Μιαούλη και του Κωνσταντίνου Κανάρη. Ο Κανάρης έγινε σύμβολο και προκάλεσε τον ευρωπαϊκό θαυμασμό όταν το 1822 για να εκδικηθεί τη σφαγή της Χίου πυρπόλησε την τούρκικη ναυαρχίδα. Ο χαρισματικός ναύαρχος Ανδρέας Μιαούλης έσωσε την επανάσταση στη θάλασσα και καθόρισε την Ελληνική νίκη.

Στη Μηχανή του Χρόνου την Κυριακή στις 5 -7 το απόγευμα στη ΝΕΤ.

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

close menu

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.