Οι Πυξ Λαξ στη Μηχανή του Χρόνου

Οι Πυξ Λαξ στη Μηχανή του Χρόνου

Η Μηχανή του Χρόνου ρίχνει αυλαία για εφέτος και αποχαιρετά το τηλεοπτικό κοινό με ένα αφιέρωμα στο μεγαλύτερο ελληνικό συγκρότημα, τους Πυξ Λαξ. Η ιστορία της μπάντας ξεκινά στα μέσα της δεκαετίας του ’80 στις γειτονιές του Μενιδίου όταν δυο φίλοι, ο Φίλιππος και ο Μπάμπης αποφασίζουν να κάνουν ένα συγκρότημα με το όνομα… Παναγία Βόηθα. Τα χρόνια της εφηβείας είναι χρόνια γεμάτα άγαρμπες πλάκες, συγκρούσεις με τους καθηγητές, αποβολές αλλά και πολλή μουσική. Το 1990, οι Παναγία Βόηθα αποφασίζουν να δοκιμάσουν την τύχη τους στη μουσική βιομηχανία. Με το όνειρο ενός τους δίσκου, χτυπούν τις πόρτες όλων των μεγάλων δισκογραφικών εταιρειών. Τότε είναι που γνωρίζουν τον Μάνο Ξυδούς, ο οποίος εργάζεται ως διευθυντής σε μία από αυτές, γίνεται φίλος, συνεργάτης αλλά και το τρίτο μέλος της μπάντας που πλέον έχει το όνομα Πυξ Λαξ.

Ωστόσο, ο δρόμος προς την καταξίωση δεν ήταν εύκολος. Τα πρώτα χρόνια οι Πυξ Λαξ εργάστηκαν σε οικοδομές, πιτσαρίες και οπουδήποτε αλλού μπορούσαν να βγάλουν ένα μεροκάματο. Τα πράγματα φάνηκε να αλλάζουν το 1993, όταν το συγκρότημα συνεργάζεται με ένα λαϊκό τραγουδιστή, τον Βασίλη Καρρά. Όλα τα ραδιόφωνα παίζουν το «Άστη να λέει» και οι συναυλίες του συγκροτήματος αρχίζουν να γεμίζουν με κόσμο. Στη συνέχεια έρχεται η συνεργασία με τους αδερφούς Κατσιμίχα στο τραγούδι «Ανόητες αγάπες» που δίνει στο συγκρότημα τη μουσική ταυτότητα που χρειαζόταν και το συστήνει στο ευρύ κοινό. Έκτοτε, η μία επιτυχία διαδέχεται την άλλη. Οι Πυξ Λαξ γεμίζουν συναυλιακούς χώρους εντός και εκτός Ελλάδος, ενώ συνεργάζονται και με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς ροκ σκηνής. Το τέλος ήρθε το 2004, όταν ύστερα από δεκαπέντε χρόνια πορείας, το συγκρότημα αποφάσισε να διαλυθεί και καθένα από τα μέλη του να ακολουθήσει το δρόμο του.

Η ιστορία των Πυξ Λαξ στη Μηχανή του Χρόνου με τον Χρίστο Βασιλόπουλο, στην τελευταία εκπομπή της σεζόν, την Κυριακή 10 Ιουλίου στις 10μμ από τη ΝΕΤ.

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

mixanitouxronou.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Χρίστος Βασιλόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Δημήτρης Πετρόπουλος

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος Ο.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος

Έδρα - Γραφεία: Σόλωνος 85, ΑΘΗΝΑ 10679

ΑΦΜ: 800991040, ΔΟΥ: Α' Αθηνών

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2103647909

close menu

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.