Ένα 10χρονο παιδί ανασύρθηκε νεκρό από αεροπλάνο της Air France στη Γαλλία.

Σύμφωνα με γαλλικές πηγές, το πτώμα ενός παιδιού ηλικίας «περίπου 10 ετών» βρέθηκε την Τετάρτη το πρωί στο σύστημα προσγείωσης αεροπλάνου της Air France με προέλευση το Αμπιτζάν.

Το Boeing 777 είχε απογειωθεί από το Αμπιτζάν, την οικονομική πρωτεύουσα της Ακτής Ελεφαντοστού, την Τρίτη το βράδυ και προσγειώθηκε την Τετάρτη στο Παρίσι λίγο μετά τις 07:00 ώρα Ελλάδος.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η αεροπορική εταιρεία κάνει λόγο για «θάνατο ενός λαθρεπιβάτη» χωρίς να διευκρινίζει την ηλικία του και εκφράζει τη λύπη της για μια «ανθρώπινη τραγωδία».

«Πέραν της ανθρώπινης τραγωδίας, αυτό δείχνει μια σημαντική έλλειψη ασφάλειας στο αεροδρόμιο του Αμπιτζάν», δήλωσε στο AFP πηγή της ασφάλειας της Ακτής Ελεφαντοστού, όταν ρωτήθηκε πώς ένα παιδί 10 ετών μπόρεσε να μπει σε ένα αεροπλάνο και για το ενδεχόμενο να υπήρχε κάποιος συνεργός. Το φαινόμενο πάντως είναι ιδιαίτερα συχνό. Τα τελευταία χρόνια, πολλοί λαθρεπιβάτες, κυρίως έφηβοι από την Αφρική, έχουν βρεθεί νεκροί στο χώρο του συστήματος προσγείωσης.

Η θερμοκρασία πέφτει στους -50 βαθμούς Κελσίου μεταξύ των 9.000 και 10.000 μέτρων, το ύψος στο οποίο πετούν τα επιβατηγά αεροπλάνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here