Ο  άνθρωπος που εκπροσωπούσε το «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» και ήταν υπέρμαχος της λιτής ζωής  μετά την κατάρρευση του καθεστώτος του αποδείχτηκε ότι είχε στην κατοχή του τρεις κατοικίες.

Τη μονοκατοικία της οδού Αδριανού στο Ψυχικό, τη παραθαλάσσια έπαυλη στο Λαγονήσι και το χειμερινό καταφύγιο σε μια δύσβατη και για πολλά χρόνια, άγνωστη τοποθεσία στην Πάρνηθα.

Ο δημοσιογράφος Βασίλης Καβαθάς εντόπισε το καταφύγιο του Παπαδόπουλου και «έπιασε στον ύπνο» τον φρουρό που πετάχτηκε έξω με ένα πυροβόλο. Την είσοδο του δημοσιογράφου πρόδωσαν τα επιθετικά σκυλιά της οικίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Βραδυνής», που δημοσιεύτηκε την 1η Δεκέμβρη 1973, το ορεινό καταφύγιο είχε δύο ορόφους, έκταση 400 τετραγωνικά μέτρα και ξοδεύτηκαν περίπου 100 εκατομμύρια δραχμές για την ανοικοδόμησή του, ποσό ρεκόρ για τα δεδομένα της εποχής.

Ξοδεύτηκαν περίπου εκατό εκατομμύρια δραχμές για την ανοικοδόμησή της κρυφής βίλας του δικτάτορα. Διέθετε και ελικοδρόμιο

Το κτίσμα βρίσκεται στην καρδιά του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας όπου απαγορεύεται κάθε είδους οικοδομική δραστηριότητα. Ο δικτάτορας που ανέτρεψε τη δημοκρατία για να επαναφέρει τη χώρα στο σωστό δρόμο, φρόντισε να δώσει πρόσβαση στις μπουλντόζες και να πέσουν τα μπετά στην «αετοφωλιά» του. Μάλιστα το ρεπορτάζ της εποχής αναφέρει ότι η βίλα εξοπλίστηκε με έπιπλα γνωστού οίκου.

Τα χρόνια της παντοδυναμίας του δικτάτορα, η τοποθεσία του εξοχικού στο βουνό παρέμεινε κρυφή και προστατευόταν από στρατιωτική φρουρά που κατοικούσε σε ξεχωριστό χώρο και διπλή περίφραξη. Όπως διακρίνουμε και στην αερολήψη διέθετε ελικοδρόμιο για την ταχύτερη πρόσβαση του πραξικοπηματία σε αυτό. Για λόγους ασφαλείας υπήρχαν υπόγειες σήραγγες και σύστημα ραντάρ που μπορούσε να καταγράφει τα πάντα με εμβέλεια μέχρι και 300 μέτρα.

Σε κοντινή απόσταση από την «αετοφωλιά» υπήρχε ελικοδρόμιο που δεν ήταν ορατό, ενώ η βίλα είχε υπόγειες σήραγγες και σύστημα ραντάρ

Όλες οι πτήσεις drone ανεβαίνουν με την υποστήριξη του καταστήματος myhelis που διαθέτει και υποστηρίζει με επίσημο σέρβις τα κορυφαία μοντέλα Phantom και Mavic. Μάθε να πετάς στην Σχολή εκπαίδευσης Drone pilot school

Λίγο μετά την πτώση της Χούντας ο Βασίλης Καββαθάς, δημοσιογράφος του περιοδικού «Ταχυδρόμος», εντόπισε το απόρθητο φρούριο, στο οποίο ακόμη βρίσκονταν στρατιώτες. Έπιασε στον ύπνο έναν από αυτούς, που πετάχτηκε έξω με ένα όπλο στο χέρι. Τα άγρια σκυλιά ήταν αυτά που σήμαναν συναγερμό. Ευτυχώς ήταν δεμένα.
Τις επόμενες δεκαετίες, το κάποτε πολυτελές κτίριο λεηλατήθηκε και ήρθε αντιμέτωπο με τη φθορά του χρόνου.

Η παρατημένη  «αετοφωλιά», ο στρατώνας και το ελικοδρόμιο στέκουν ανάμεσα στα υπολείμματα βλάστησης που  άφησε η καταστροφική πυρκαγιά του 2007. Το σημείο είναι προσβάσιμο σε πεζοπόρους, ποδηλάτες και φυσικά στα αναρίθμητα ελάφια της περιοχής.

Δείτε το άγνωστο ορεινό καταφύγιο του Γεώργιου Παπαδόπουλου στο βίντεο του συνεργάτη μας Up Drones:

Διαβάστε στη «ΜτΧ»:Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος ήθελε να βαφτίσει το παιδί της Τζένης Καρέζη και του Καζάκου. Το σχέδιο για να τον αποφύγουν… 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here