Άρχισαν και πάλι νωρίς το πρωί, οι έρευνες για τον εντοπισμό δύο δυτών 65 και 30 ετών, ενός Τσέχου και ενός Ιρανού, αντίστοιχα, οι οποίοι αγνοούνται στην Κάρπαθο.

Οι δύο άνδρες πήγαν χθες το μεσημέρι στην περιοχή Σώκαστρο για υποβρύχιες δραστηριότητες εντός σπηλιάς σε βάθος περίπου 45 μέτρων και έκτοτε αγνοούνται.

Ένας ακόμη φίλος τους, τσεχικής καταγωγής, που βούτηξε μαζί τους, αναφέρει πως ρεύματα και θολούρα στο βυθό είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει την επικοινωνία με τους άλλους δύο δύτες.
Στις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό των δυτών συμμετέχουν ένα πλωτό του Λιμενικού Σώματος, παραπλέοντα σκάφη, καθώς και ομάδα ιδιωτών δυτών, ενώ οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι καλές.

Στην περιοχή έφθασε και η Ομάδα Ειδικών Καταδύσεων του Λιμενικού με ελικόπτερο του στρατού, προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες για τον εντοπισμό των δυτών.

Η συγκεκριμένη ομάδα είναι ειδικά εκπαιδευμένη να επιχειρεί σε μεγάλα βάθη, όπως συνέβη στην επιχείρηση διάσωσης πριν από δύο χρόνια στο Φαρμακονήσι, όπου οι δύτες του Λιμενικού επιχείρησαν στα 75 μέτρα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here