Επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα, μετά από έφοδο των ΜΑΤ στο κτίριο της Διοίκησης της Πρυτανείας του ΑΠΘ, όπου φοιτητές διαμαρτύρονται για το νέο νομοσχέδιο.
Το πανεπιστημιακό κτίριο βρισκόταν υπό κατάληψη από το πρωί της Δευτέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Voria.gr, η επέμβαση των ΜΑΤ έγινε μετά την ενημέρωση του εισαγγελέα από τον πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκο Παπαϊωάννου, για την κινητοποίηση των φοιτητών.
Κατά την έφοδο των ΜΑΤ, οι φοιτητές φώναζαν συνθήματα κατά του νομοσχεδίου, αλλά και κατά των αστυνομικών που προχώρησαν σε προσαγωγές. Οι φοιτητές έριξαν αντικείμενα και μπογιές εναντίον των ΜΑΤ, που απάντησαν με ρίψη χημικών.
Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι κατά τη διάρκεια της έντασης μία φοιτήτρια έχασε τις αισθήσεις της με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος. Στο σημείο μετέβη άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να παρέχει τις πρώτες βοήθειες στην κοπέλα.
Η Αστυνομία είχε αποκλείσει το πανεπιστήμιο από όλες τις εισόδους ενώ για κάποιο διάστημα έκλεισαν οι οδοί Εγνατία και Εθνικής Αμύνης.
View this post on Instagram
φωτογραφία αρχείου: YouTube
Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου
Διαβάστε στη «ΜτΧ»: Το Μυστήριο με τους 50 σκελετούς του Σπηλαίου Ανδρίτσας στην Αργολίδα. Εντυπωσιακά ευρήματα που συνθέτουν μια συγκλονιστική ιστορία