Πολλά αιλουροειδή φημίζονται για τις αλιευτικές τους ικανότητες. Η συγκεκριμένη αγριόγατα όμως έγινε αφορμή για να απαθανατιστεί ένα σπάνιο στιγμιότυπο, όταν ο φωτογραφικός φακός του John Bailey τη «συνέλαβε» να τραβάει έξω από τα κύματα έναν καρχαρία.

Το ασυνήθιστο περιστατικό συνέβη στην παραλία Vero της Φλόριντας τη στιγμή που ο φωτογράφος περπατούσε κατά μήκος του δημόσιου πάρκου Sebastian Inlet. Ο Bailey δεν έχει απαντήσει ακόμα σε όλα τα ερωτήματα, ωστόσο σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης επιβεβαίωσε ότι είδε με τα μάτια του την αγριόγατα να «ψαρεύει» τον καρχαρία μέσα από τα κύματα.

Ξαφνικά η γάτα πήδηξε και έσυρε έξω έναν καρχαρία τρία έως τέσσερα πόδια μακρύ (περίπου ένα μέτρο).
Ο Bailey φωτογράφησε την επίθεση και παρατήρησε πως η αγριόγατα τρόμαξε στιγμιαία, στη συνέχεια έτρεξε στο δάσος, αφήνοντας τον καρχαρία στην παραλία.

Η Liz Barraco, επικεφαλής της Επιτροπής «Διατήρησης Ιχθύων και Άγριας Ζωής» της Φλόριντας, δήλωσε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος αμφισβήτησης για τη γνησιότητα της φωτογραφίας.

Ο φωτογραφικός συντάκτης του National Geographic, Ken Geiger, τονίζει πως η αυθεντικότητα της φωτογραφίας, η οποία τραβήχτηκε με κινητό τηλέφωνο, έχει επιβεβαιωθεί.

Bobcat Drags Shark by NG 2

Μια ακόμα σημαντική μαρτυρία μέσω e-mail, αυτή του Seth Riley, εξειδικευμένου βιολόγου σε θέματα άγριας φύσης και ερευνητή για λογαριασμό του National Geographic, ενισχύει την γνησιότητα «της στιγμής» αναφέροντας πως αν και δεν έχει συμβεί στον ίδιο κάτι παρόμοιο μέσα στα χρόνια που μελετά τις αγριόγατες, η αντίδραση του αιλουροειδούς δεν του κάνει καμία εντύπωση.

Ο Οργανισμός της Φλόριντας, μέσα από την σελίδα του στο Facebook περιγράφει πως επρόκειτο για έναν Οξυρυγχοκαρχαρία του Ατλαντικού (Rhizoprionodon terraenovae).

Μια άλλη λεπτομέρεια που δημιούργησε απορίες στο κοινό που μελέτησε την φωτογραφία ήταν για του είδος του αιλουροειδούς. Κατά πόσο δηλαδή ήταν πάνθηρας ή ένας απλός αγριόγατος.
Η απάντηση από τους διαχειριστές της ομάδας στο Facebook ξεκαθάρισε πως ύστερα από επεξεργασία με μεγάλο ζουμ υψηλής ανάλυσης, οι κηλίδες στα πόδια της γάτας κάνει τα πράγματα πιο εύκολα, καταλήγοντας πως είναι αγριόγατα.

Η Barraco προσθέτει ότι ο αριθμός των αγριόγατων στην Φλόριντα παραμένει άγνωστος και τονίζει: «Μπορούν να ζήσουν με επιτυχία κοντά στην ακτή, εάν υπάρχουν κηλίδες φυσικών οικοτόπων».

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here