Σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη ανακοίνωσαν οι αρχές στην Αίγυπτο. Πρόκειται για έναν καλά διατηρημένο τάφο 4.400 ετών που είναι διακοσμημένος με ιερογλυφικά και αγάλματα.

Ο τάφος βρέθηκε σε ανασκαφή στην αρχαία νεκρόπολη Σακκάρα, στην αριστερή όχθη του Νείλου, περίπου 20 χιλιόμετρα νότια του Καΐρου.

Ο τάφος του ιερέα που ονομάζεται «Wahtye» ανήκει στην 5η δυναστεία (ανάμεσα στο 2.500 και 2.300 π.Χ.) και τοποθετείται στην βασιλεία του Φαραώ Νεφερίρκαρ.

«Μοναδικός στο είδος του», όπως σχολίασε ο γενικός γραμματέας του Ανωτάτου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων Μουσταφά Βαζίρι «άνοιγει την όρεξη» των αρχαιολόγων και για άλλες σημαντικές ανακαλύψεις.

Ο Μουσταφά Βαζίρι, γεν. γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων, περιέγραψε το σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα: «Αυτός είναι ο τάφος. Μπορούμε να δούμε τα απομεινάρια των εργαλείων κοπής στις τέσσερις γωνίες, είναι προφανές, σαφές. Έτσι, σύμφωνα με τους ήχους που παράγονται καταλαβαίνουμε ότι ο τάφος είναι γεμάτος αντικείμενα και θεού θέλοντος θα βρούμε κι άλλα στην περιοχή».

Ο τάφος είναι σε εξαιρετική κατάσταση, το εσωτερικό του είναι διακοσμημένο με ιερογλυγικά και γλυπτά που αναπαριστούν σκηνές με τον κάτοχο του τάφου, την μητέρα του, την σύζυγό του και την οικογένειά του

Ένας από τους τάφους της νεκρόπολης έχει βρεθεί ασφράγιστος και κενός. Τέσσερις άλλοι όμως βρέθηκαν σφραγισμένοι. Οι αρχαιολόγοι ξεκινούν άμεσα ανασκαφές για να φέρουν στο φως σημαντικά ευρήματα που πιστεύουν πως βρίσκονται εντός τους.

Με πληροφορίες από euronews 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here