Πέθανε μετά από οχτώ χρόνια που έμεινε καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, νεαρός αθλητής που είχε καταπιεί ζωντανό έναν γυμνοσάλιαγκα. 

Ο Αυστραλός παίχτης του ράγκμπι είχε ανταποκριθεί στο στοίχημα των φίλων του να καταπιεί έναν ζωντανό γυμνοσάλιαγκα. «Καθόμασταν στο πάρτι πίνοντας κόκκινο κρασί και παριστάνοντας τους μεγάλους, όταν ξαφνικά είδαμε έναν γυμνοσάλιαγκα στο πάτωμα. Ξαφνικά κάποιος ρώτησε: «ποιος τολμάει να τον καταπιεί;». Ο Σαμ ήταν αυτός που προσφέρθηκε και τότε ξεκίνησαν όλα», θυμάται ο  φίλος του Τζίμι Γκάλβιν.

Το περιστατικό συνέβη το 2010 και άλλαξε ριζικά τη ζωή του νεαρού αλλά κι ολόκληρης της οικογένειάς του. Οι επιπτώσεις είχαν γίνει εμφανείς αμέσως μετά την απόφαση του, καθώς ο νεαρός κατέρρευσε αμέσως, ενώ η άμεση μεταφορά του στο νοσοκομείο τον γλύτωσε από βέβαιο θάνατο.

«Εκείνο το περιστατικό στο πάρτι ήταν τελείως καταστροφικό. Άλλαξε για πάντα τη ζωή του, τη ζωή όλων μας. Οι επιπτώσεις ήταν τεράστιες», είχε πει η τραγική μητέρα.

Οι γιατροί τον ενημέρωσαν ότι είχε μολυνθεί με το παράσιτο Angiostrongylus cantonensis, το οποίο απαντάται κυρίως στους αρουραίους και στους γυμνοσάλιαγκες που μπορεί να τραφούν με περιττώματα τρωκτικών. Το πόρισμα του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου της Μελβούρνης, όπου μεταφέρθηκε ο άτυχος 19χρονος, έκανε λόγο για μόλυνση από ένα μικρόβιο που έφερε ο γυμνοσάλιαγκας, το οποίο του προκάλεσε μία μορφή μηνιγγίτιδας. Μετά από εξετάσεις, αποδείχθηκε ότι είχε προσβληθεί από σκουλίκια των πνευμόνων, ένα παράσιτο του οποίου τα σαλιγκάρια είναι ξενιστές.

Ο Μπάλαρντ, πριν από το “στοίχημα του θανάτου” απολάμβανε την ξέγνοιαστη ζωή του τελειόφοιτου Λυκείου σε προάστιο του Σίδνεϊ. Αγαπούσε τον αθλητισμό και τη θάλασσα

Το αποτέλεσμα ήταν να προσβληθεί από ιοσινώφιλη μηνιγγο-εγκεφαλίτιδα, η οποία τον έριξε σε κώμα για 420 μέρες και όταν συνήλθε ήταν παραπληγικός. Δεν μπορούσε να ελέγξει τις κινήσεις του σώματός του, είχε δεκάδες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας του, ενώ παρέμεινε καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι. Μετά από οχτώ χρόνια ο νεαρός πέθανε. Λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, είπε στη μητέρα του «σ’ αγαπώ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here