Απεργούν στις 10 Ιουνίου οι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ και τρένα. Στάση εργασίας αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΑ. Έτσι, τα λεωφορεία θα κυκλοφορούν μεταξύ 9:00 και 21:00.

Η ΣΤΑ.ΣΥ σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας…

«Τα Σωματεία Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ, ενώνοντας τη φωνή τους και τις δυνάμεις τους με όλους τους εργαζόμενους και τα Συνδικάτα, συμμετέχουν στην πανελλαδική 24ωρη απεργία στις 10 Ιουνίου 2021, και καλούν την κυβέρνηση να αποσύρει το αντεργατικό- αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο, που οδηγεί στην καταστρατήγηση του 8ωρου, στην υπονόμευση του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων και στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, της ίδιας της απεργίας».

Τα Σωματεία εξηγούν πως απεργούν και διαδηλώνουν ενάντια:

Στην κατάργηση του 8ώρου
Στις ατομικές συμβάσεις εργασίας
Στην κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας
Στην αποδυνάμωση της απεργίας
Στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων
Στην κατάργηση του ν.1264 και στην επίθεση στα συνδικάτα

Τέλος, η ΣΤΑ.ΣΥ υπογραμμίζει ότι «το νομοσχέδιο αυτό επιχειρεί να δώσει ένα νέο συντριπτικό χτύπημα στα εναπομείναντα εργατικά δικαιώματα, που όλα τα τελευταία χρόνια της κρίσης βρίσκονται στο στόχαστρο των πολιτικών όλων των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας».

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here