Ακινητοποιημένοι οι συρμοί σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 λόγω συμμετοχής στην 24ωρη απεργία, με τα λεωφορεία να κινούνται 09.00-21.00.

Με στάση εργασίας και 24ωρη απεργία στα ΜΜΜ συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στην πανελλαδική κινητοποίηση που εξήγγειλαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ-ΕΚΑ για την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021, αντιδρώντας στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Πιο συγκεκριμένα, ακινητοποιημένα θα είναι όλη την ημέρα τα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και Τραμ). Το ίδιο ισχύει και για τα τρόλεϊ.

Όπως έγινε γνωστό, τα λεωφορεία θα κινούνται 09.00 – 21.00 λόγω της στάσης εργασίας που προκήρυξε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ. Οι πολίτες που σκοπεύουν να μετακινηθούν με λεωφορεία, θα πρέπει να υπολογίσουν και τον χρόνο που απαιτείται, προκειμένου τα οχήματα να αποσυρθούν και να βγουν από τα αμαξοστάσια, καθώς και για να φθάσουν στις αφετηρίες των γραμμών.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας

Απεργία στα ΜΜΜ την Πέμπτη (10/6) – Χειρόφρενο στα τρένα

Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού. Η κινητοποίηση αυτή επηρεάζει και σειρά δρομολογίων την Τετάρτη και την Παρασκευή.

Γιατί απεργούν την Πέμπτη 10 Ιουνίου Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ, τρόλεϊ, λεωφορεία, Προαστιακός και τρένα

«Τα Σωματεία Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ. ενώνοντας τη φωνή τους και τις δυνάμεις τους με όλους τους εργαζόμενους και τα Συνδικάτα, συμμετέχουν στην πανελλαδική 24ωρη απεργία στις 10 Ιουνίου 2021, καλώντας την κυβέρνηση να αποσύρει, όπως υποστηρίζουν, το αντεργατικό – αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο που οδηγεί στην καταστρατήγηση του 8ωρου, στην υπονόμευση του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων και στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, της ίδιας της απεργίας» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Και προσθέτουν: «Οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ απεργούν και διαδηλώνουν ενάντια:

Στην κατάργηση του 8ώρου,
Στις ατομικές συμβάσεις εργασίας,
Στην κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας,
Στην αποδυνάμωση της απεργίας,
Στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων,
Στην κατάργηση του ν.1264 και στην επίθεση στα συνδικάτα».

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here