Καταστροφές στη Φθιώτιδα και τις γύρω περιοχές από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανός».

Την πλημμυρισμένη κοιλάδα του Σπερχειού κατέγραψε με drone ο Άκης Λούκας άπο το lamiareport.gr. Τα πλάνα αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής που συντελέστηκε στη Δυτική Φθιώτιδα από την σφοδρή κακοκαιρία.

Η συγκεκριμένη κοιλάδα εξασφαλίζει οικονομικό όφελος σε ένα μεγάλος μέρος του νομού και ιδιαίτερα στις  μεγάλες κωμοπόλεις του όπως τη Σπερχειάδα, τη Μακρακώμη, το Λιανοκλάδι και τνη Υπάτη αλλά και δεκάδες χωριά.

Παρά τις καταστροφές δεν έχει σημειωθεί κανένας θάνατος.

Δείτε το βίντεο drone για τις καταστροφές στην κοιλάδα του Σπερχειού:

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Μακρακώμης Φδιώτιδας

Με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, ο Δήμος Μακρακώμης της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας κηρύχθηκε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Η εν λόγω κήρυξη γίνεται για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου στις παραπάνω περιοχές, με αποτέλεσμα την εκδήλωση πλημμυρών και κατολισθήσεων.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης των φαινομένων και για τέσσερις μήνες, μέχρι την 18 Ιανουαρίου 2021.

Πηγή χαρακτηριστικής φωτογραφίας: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα στη «ΜτΧ»: Ο βομβαρδισμός του Κάστρου της Νάξου από τους συμμάχους. Η πολιορκία των Ναζί και το αντάρτικο που είχε στρατηγείο σε ορεινό περιβόλι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here