Οι ζωές του Beavis και του Butthead περιστρέφονται γύρω από απλά πράγματα: σπανίως πάνε στο σχολείο το οποίο θεωρούν χάλια, βλέπουν πολύ τηλεόραση και σχολιάζουν, αποδομώντας τα μουσικά βίντεο του MTV.

Η τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων έκανε μεγάλη επιτυχία τη δεκαετία του ΄90, Μέσα από τη συχνότητα του MTV χιλιάδες νέοι καθηλώνονταν μπροστά στις οθόνες τους για να απολαύσουν το καυστικό, χοντροκομμένο, χιούμορ των δύο ηρώων.
Οι Beavis και Butthead γεννήθηκαν στο μυαλό του Μάικ Τζατζ. Αρχικά έκαναν την εμφάνισή τους το 1992 σε μια μικρού μήκους ταινία με τίτλο Frog Baseball. Οι υπεύθυνοι του MTV ενθουσιάστηκαν με την ιδέα και πρότειναν στον δημιουργό τους να συνεχίζει με μικρές ιστορίες, των 18-20 λεπτών. Η σειρά προβλήθηκε από τον Μάρτιο του 1993 έως τον Νοέμβριο του 1997.

Μαθητές γυμνασίου, λάτρεις του χέβι μέταλ, των φαστ φουντ και των εμπορικών κέντρων, οι Beavis και Butthead δεν αφήνουν τίποτα να «πέσει κάτω».
Και οι δύο είναι αγενείς και δεν τρέφουν καμία συμπάθεια για κανέναν.
Αν και είναι οι βασικοί πρωταγωνιστές, σε κάθε επεισόδιο εμφανίζονται δάσκαλοι, συμμαθητές, αλλά και ο γείτονάς τους Τομ Αντερσον που του κάνουν τη ζωή κόλαση με τις σκανταλιές τους.

Βασικό χαρακτηριστικό της σειράς είναι τα σχόλια των δύο ηρώων για τα μουσικά βίντεο τα οποία προβάλλονταν μέσα από το MTV.
Σχολιάζουν τις χορευτικές φιγούρες της εποχής και τις προσπάθειες της μουσικής βιομηχανίας να προωθήσουν τα τραγούδια και τους καλλιτέχνες με κάθε τρόπο.
Η σειρά βρέθηκε πολλές φορές στο στόχαστρο συντηρητικών οργανώσεων των Ηνωμένων Πολιτειών όχι μόνο για τη γλώσσα που χρησιμοποιούν οι δύο ήρωες, αλλά και για τις πράξεις τους που επηρέαζαν – όπως έλεγαν – τη συμπεριφορά των παιδιών τους.
Δύο παιδιά που προσπάθησαν να μιμηθούν κάποιες σκανταλιές τους, έχασαν τη ζωή τους. Μετά από το τραγικό περιστατικό το MTV έβαλε προειδοποιητική ανακοίνωση πριν από την προβολή κάθε επεισοδίου και άλλαξε το σήμα καταλληλότητας, επιτρέποντας την παρακολούθηση σε παιδιά άνω των 14 χρόνων.

 

Διαβάστε: «Μια φορά και έναν καιρό.. ήταν ο άνθρωπος». Η σειρά κινουμένων σχεδίων που είχε συμβούλους παιδαγωγούς, ανθρωπολόγους και ιστορικούς. Προβλήθηκε σε περισσότερο από 100 χώρες και έκανε θραύση στην ΕΡΤ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here