Αναλυτικά ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρει στη δήλωση του:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε πράξη βίας που εκδηλώνεται από οποιονδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο, πολύ περισσότερο όταν αυτό συμβαίνει στη φυλακή, σ’ ένα χώρο που διέπεται από κανόνες και πρέπει να επικρατούν συνθήκες ασφάλειας για όλους. Σ’ ένα κράτος δικαίου τέτοια περιστατικά δεν έχουν θέση. Γι’ αυτό άλλωστε ήδη με το ν. 4322/2015 θεσμοθετήσαμε την αθροιστική έκτιση ποινών που επιβάλλονται για εγκλήματα βίας τα οποία τελούνται στις φυλακές.

Ως προς τη συγκεκριμένη υπόθεση: Διευκρινίζεται, κατ’ αρχάς, ότι την αρχική επιλογή του τόπου φυλάκισης δεν την κάνει το Υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά η Εισαγγελική Αρχή. Μόλις έγινε, ωστόσο, γνωστό ότι ο 19χρονος προσωρινά κρατούμενος Α.Λ. θα εισαγόταν στο Κ.Κ. Αυλώνα δόθηκαν ξεκάθαρες εντολές στους υπευθύνους για τη λήψη ειδικών μέτρων προστασίας της ζωής και της σωματικής του ακεραιότητας. Ακολούθως τοποθετήθηκε μόνος του σε κελί σε ειδικό χώρο, ξεχωριστό από τους κοινούς χώρους κράτησης, ώστε να μην έρχεται σε επαφή με άλλους κρατουμένους. Ωστόσο, συγκρατούμενοί του αφού παραβίασαν τρεις πόρτες έφτασαν σ’ αυτόν και του επιτέθηκαν λεκτικά και σωματικά. Ο κρατούμενος εκτός του ιατρικού ελέγχου, υπεβλήθη, μετά από σχετική παραγγελία και σε ιατροδικαστική εξέταση, με αρνητικό αποτέλεσμα ως προς την ύπαρξη ευρημάτων βιασμού. Για το συμβάν διεξάγεται ήδη αστυνομική προανάκριση ενώ παραγγέλθηκε εισαγγελική έρευνα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Για λόγους προστασίας του κρατουμένου αποφασίστηκε ήδη η μεταγωγή του σε άλλο Κατάστημα Κράτησης».

Το ενδεχόμενο να έπεσε θύμα βιασμού άφησε ανοιχτό ο 19χρονος, που έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από συγκρατούμενους του στις φυλακές Αυλώνα.
«Ξύπνησα χωρίς το παντελόνι μου». Η κατάθεση του 19χρονου για τον ξυλοδαρμό

Στην κατάθεσή του ο 19χρονος προφυλακισμένος για την δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο υποστήριξε ότι έπεσε αναίσθητος από τα χτυπήματα κι όταν ξύπνησε διαπίστωσε ότι του είχαν βγάλει το παντελόνι του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 19χρονος φέρεται να κατέθεσε σε αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής -που έχει αναλάβει την υπόθεση- ότι μετά τον ξυλοδαρμό του λιποθύμησε και βρέθηκε σε διαφορετικό χώρο απ’ αυτόν που βρίσκονταν.

Οι αρχές φαίνεται ότι έχουν ταυτοποιήσει δύο από τους έγκλειστους των φυλακών Αυλώνα που φέρονται να συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό του 19χρονου.  Ο κατηγορούμενος αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου, στη συνέχεια στον «Ευαγγελισμό» και μετά επέστρεψε στις φυλακές Αυλώνα, αλλά αναμένεται να μεταφερθεί σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα.

ΕΔΕ για τον ξυλοδαρμό 

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής διενεργεί προανάκριση για τον ξυλοδαρμό μέσα στη φυλακή του 19χρονου, ο οποίος κατηγορείται για την άγρια δολοφονία 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο.

Συγκλονίζει ο πατέρας της φοιτήτριας: «Καταδικάζω το θλιβερό περιστατικό»

Με παρέμβασή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, ο πατέρας της 21χρονης φοιτήτριας δήλωσε: «καταδικάζω τα όσα θλιβερά συνέβησαν στην φυλακή. Αλίμονο αν καταντήσουμε μία κοινωνία ζούγκλας». Ο κ.Τοπαλούδης συμπλήρωσε «θέλουμε αυτοί οι άνθρωποι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης και να καταδικαστούν από την δικαιοσύνη. Έχουμε μεγαλείο ψυχής όσο δεν φαντάζεστε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here