Έρευνα για τα αίτια του θανάτου μιας 64χρονης γυναίκας η οποία έχασε την ζωή της λίγη ώρα μετά τον εμβολιασμό της διενεργούν οι αρχές. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας και κατόπιν της ενημέρωσης που είχε από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών,  δεν φαίνεται να σχετίζεται με τον εμβολιασμό.
Μάλιστα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η άτυχη γυναίκα είχε υποκείμενα νοσήματα. Σε κάθε περίπτωση, τα ακριβή αίτια θανάτου της θα προσδιορισθούν μετά τη διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής και των όποιων τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων κριθούν αναγκαίες.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας….

Νωρίτερα πληροφορίες ανέφεραν ότι η γυναίκα κατέληξε λίγο μετά την έξοδό της από το εμβολιαστικό κέντρο στο Ίλιον, όπου είχε παραμείνει επί ένα τέταρτο, όπως επιβάλλεται μετά τη χορήγηση της δόσης του εμβολίου της AstraZeneca -το οποίο λαμβάνει αυτή την περίοδο η ηλικιακή ομάδα 60-64 ετών.

Βρέθηκε λιπόθυμη περίπου μισή ώρα μετά, σε παρακείμενο άλσος. Οι επαγγελματίες υγείας του Κέντρου κάλεσαν αμέσως το ΕΚΑΒ και έπραξαν τις αναγκαίες ιατρικές πράξεις, αλλά η γυναίκα κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι η  πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου τόνισε χθες ότι το εμβόλιο της AstraZeneca είναι ένα ασφαλές εμβόλιο το οποίο δεν είναι ακόμη σαφές εάν όντως προκαλεί το ζήτημα των θρομβώσεων. Σημείωσε επίσης ότι έχουν καταγραφεί 28 περιστατικά σε 17 εκατ. δόσεις που έχουν χορηγηθεί. Άλλωστε όπως εξήγησε οι κλινικές μελέτες και οι σχετικές καταγραφές συνεχίζονται.

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here