Εκνευρίστηκε με τον κατηγορούμενο Α.Λ. η εισαγγελέας, όταν αυτός γέλασε κατά τη διάρκεια της δίκης για το βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη το Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο.

«Γελάτε κύριε, γελάτε συνεχώς. Είστε προκλητικός να γελάτε για κάτι τόσο τραγικό. Σας δείχνουν όλα τα κανάλια να γελάτε. Δεν το έχω ξαναδεί αυτό, αυτό το βλέπω πρώτη φορά», είπε με αυστηρό ύφος η εισαγγελέας στον ένα από τους δύο κατηγορούμενους που βρίσκονταν στη δικαστική αίθουσα. Τη στιγμή εκείνη κατέθετε η φίλη της Ελένης Τοπαλούδη, Αριάδνη Λειβαδίτη.

Ειδικότερα όταν η Αριάδνη Λειβαδίτη, στενή φίλη της Ελένης, κατέθεσε ότι η θανούσα τής είχε ξαναμιλήσει για τον Αλέξανδρο και της είχε πει ότι της φαινόταν καλό παιδί, η εισαγγελέας σχολίασε: «Σας είπε ότι είναι καλό παιδί; Εκ πρώτης όψεως έτσι φαίνεται» και όταν ο κατηγορούμενος Α.Λ. γέλασε η εισαγγελέας σε έντονο ύφος τού είπε: «Γελάτε; Τολμάτε και γελάτε; Είστε προκλητικός, σας έχουν απαθανατίσει όλα τα κανάλια να γελάτε».

Η εισαγγελέας εκνευρίστηκε και με τη μάρτυρα όταν, κατά την κατάθεσή της,  είπε ότι έλαβε μήνυμα από την Ελένη Τοπαλούδη το βράδυ της δολοφονίας της. «Μου έστειλε ένα μήνυμα το βράδυ αλλά εγώ κοιμόμουν και το είδα το πρωί. Μου είχε γράψει να την πάρω σε μια ώρα» κατέθεσε χαρακτηριστικά η Λειβαδίτη. Η εισαγγελέας ήταν επικριτική προς τη μάρτυρα για το ότι δεν εκτίμησε σωστά την κατάσταση και δεν ενήργησε όπως θα έπρεπε. «Ζήτησε βοήθεια και δυστυχώς τη ζήτησε από εσάς», σχολίασε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας.

Με δυσκολία και δάκρυα κατέθεσε η στενή της φίλη

Η Λειβαδίτη γνωριζόταν με την Ελένη από το 2015 αλλά η ίδια έφυγε τον Σεπτέμβριο του 2017 απο τη Ρόδο, όταν αποφοίτησε από τη σχολή της. Ωστόσο διατηρούσαν συχνές επαφές και μιλούσαν συχνά τηλεφωνικά.

Για το βράδυ που δολοφονήθηκε η Ελένη Τοπαλούδη, η κυρία Λειβαδίτη περιέγραψε ««Την ώρα που μιλούσαμε άκουσα κάποιον να χτυπάει την πόρτα. Όσο μιλούσαμε, φαινόταν κάπως αφηρημένη και μου είπε ότι της έστελνε μηνύματα το παιδί που είχε γνωρίσει (ο Α.Λ.), με το οποίο είχαν βγει μια φορά και είχαν συνευρεθεί ερωτικά. Τη ρώτησα ποιος ήταν, δίστασε να μου απαντήσει και της είπα να μην ανοίξει γιατί ήταν αργά. Δεν περίμενε κάποιον. Μου είπε «θα είναι αυτός που μου στέλνει μηνύματα, θα ήρθε να με πάρει να πάμε για σουβλάκια». Της είπα να προσέχει και θα τα λέγαμε την επόμενη ημέρα. Μου έστειλε ένα μήνυμα το βράδυ αλλά εγώ κοιμόμουν και το είδα το πρωί. Μου είχε γράψει να την πάρω σε μια ώρα» είπε αρκετά φορτισμένη.

Περιέγραψε την Ελένη Τοπαλούδη ως «ένα χαρούμενο παιδί, ούτε ψέματα δεν μπορούσε να πει, ήταν η χαρά της ζωής» ενώ είπε ότι έκαναν περιστασιακά χρήση ινδικής κάνναβης. «Ήταν καλοκάγαθη και νόμιζε ότι όλος ο κόσμος ήταν καλός σαν κι εκείνη» είπε.

Σε ερώτηση της εισαγγελέως για ένα μήνυμα που ο κατηγορούμενος Α.Λ. Ισχυρίζεται ότι έλάβε από την Ελένη Τοπαλούδη και ήταν πρόσκληση για ερωτική επαφή με τον ίδιο και έναν φίλο του, η φίλη της Ελένης έβαλε τα κλάματα και είπε «δεν το ξέρω, αλλά δεν το πιστεύω, δεν ήταν τέτοιο κορίτσι».

Η μάρτυρας ρωτήθηκε από την εισαγγελέα για βιασμό της Ελένης σε προγενέστερο χρόνο στην περιοχή Αρχάγγελος της Ρόδου και είπε ότι «από τότε και μετά ήταν ήταν απόμακρη και με μένα, την άκουγα φοβισμένη, δεν έκανε μήνυση γι’ αυτό, φοβόταν μην της κάνουν κακό αλλά δεν μου είχε πει κάτι περισσότερο».

Η δίκη θα συνεχιστεί την Τρίτη 3 Μαρτίου 2019.

Έλειπε ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους

Σύμφωνα με την υπεράσπισή του, ο Ροδίτης ακολουθεί «μια ιδιαίτερα βαριά φαρμακευτική αγωγή με συνταγογράφηση ψυχιάτρου και νευρολόγου της φυλακής» και γι΄αυτό «είναι σε καταστολή, κοιμάται 22 ώρες, ξυπνάει παίρνει φάρμακα και ξανακοιμάται».

Reader

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here