Βάσει των τελευταίων στοιχείων που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας για την εξάπλωση του κορονοϊού στην Ελλάδα, 124 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 34 βρίσκονται διασωληνωμένοι. Μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο, ο αριθμός των ασθενών με κορονοϊό που βρίσκονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σχεδόν διπλασιάστηκε.

Μέχρι το Σάββατο, 100 ασθενείς νοσηλεύονταν, εκ των οποίων οι 18 ήταν διασωληνωμένοι.
Παράλληλα, ανακοινώθηκαν 94 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, πλέον, ανέρχεται σε 624. Τα τελευταία 20 επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Στις ηλικίες 40-64 τα περισσότερα κρούσματα

Σύμφωνα με την χθεσινή επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, από τα μέχρι στιγμής κρούσματα, 342 είναι άνδρες και 272 γυναίκες. Το 49% ανήκει στην ηλιακή ομάδα 40-64 έτη, όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα.

Τα περισσότερα κρούσματα εξακολουθούν να βρίσκονται στην περιοχή της Αττικής.

Οι επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με τους λοιμωξιωλόγους είναι κρίσιμες, καθώς οι εισαγωγές αναμένεται να αυξηθούν. Όπως σημειώνει το υπουργείο Υγείας, 2.156 κλίνες έχουν δεσμευτεί αποκλειστικά για να αντιμετωπίσουν τα ήπια και μέτρια περιστατικά του κορονοϊού και 180 κλίνες εντατικής θεραπείας είναι διαθέσιμες αποκλειστικά για τέτοιες περιπτώσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here