Δυο περιστατικά πειρατικής επίθεσης σε ελληνόκτητα πλοία στην Αφρική, με διαφορά λίγων ωρών, σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

Το ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο Sea Phantom (συμφερόντων Γιάννη Περογιαννάκη) δέχθηκε επίθεση 91 ναυτικά μίλια δυτικά της Μπάτα στην Ισημερινή Γουινέα και 115 ναυτικά μίλια έξω από τις ακτές του Καμερούν.

Το πλοίο βρισκόταν εν πλω όταν επιβιβάστηκαν σε αυτό οκτώ ένοπλοι πειρατές. Ωστόσο, όπως διευκρινίζουν οι ίδιες πηγές η επίθεση δεν ήταν επιτυχής. Το δεξαμενόπλοιο συνέχισε να κινείται αφού οι πειρατές έφυγαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ το πλήρωμα παρέμεινε ασφαλές.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας…

Σύμφωνα με την εταιρεία ασφάλειας Ambrey στις 7 Φεβρουαρίου, πειρατική επίθεση δέχτηκε και το τάνκερ VLCC Seaking της εταιρείας Thenamaris (συμφερόντων Νικόλα Μαρτίνου) με σημαία Μπαχαμών, 73 ναυτικά μίλια δυτικά του Port Gentil στη Γκαμπόν.

Συγκεκριμένα,  ένα μικρό σκάφος πλησίασε το τάνκερ και τέσσερις πειρατές επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε αυτό χρησιμοποιώντας σκάλες, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Οι συνολικές πειρατικές επιθέσεις σε ολόκληρη τη Δυτική Αφρική το 2020 παρουσίασαν αύξηση 12% σε σχέση με αυτές του 2019. Τα συμβάντα που αφορούσαν αποτυχημένες επιβιβάσεις αυξήθηκαν σημαντικά πέρυσι, σε 25 σε σύγκριση με 10 το 2019.

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου…

Πηγή αρχικής φωτογραφίας: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here