Οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ισχυρίστηκαν ότι έλαβαν την εντολή για τη δολοφονική επίθεση από τον Άλμπερτ Μπάκο, ο οποίος τον περασμένο Ιανουάριο είχε δολοφονηθεί μέσα στις φυλακές  Κορυδαλλού,

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών, ο Ιμπραχήμ Μπραχημάι, ο οποίος σύμφωνα με την κατηγορία είναι ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας αρνήθηκε ότι είχε πρόθεση να σκοτώσει τον ποινικολόγο. Υποστήριξε ότι σκοπός του ήταν να τον τραυματίσει.

«Ήθελα να τον τραυματίσω και να τον φοβίσω για να φύγει το μήνυμα» ανέφερε χαρακτηριστικά για να τείνει στη συνέχεια χείρα βοηθείας στους δυο συγκατηγορούμενούς του, Κλοντιάν Λεκοτσάι και ο Όλντι Ντούλτσε, οι οποίοι φέρονται ως οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας.

Ο Μπραχημάι υποστήριξε πως οι Λεκοτσάι και Ντούλτσε δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση και πως ο ίδιος έλαβε την εντολή για την επίθεση στον  ποινικολόγο από τον Άλμπερτ Μπάκο.

Κατά την απολογία ο Κλοντιάν Λεκοτσάι, υποστήριξε πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση και μάλιστα ανέφερε πως ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος είχε κακή τύχη γιατί η σφαίρα πήγε στο συκώτι και γι’ αυτό το λόγο έχασε τη ζωή του.

Ο Λεκοτσάι ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων στην απολογία του:
«Να πω ότι είμαι καθαρός ουρανός, δεν είμαι. Αλλά για αυτά που έχω κάνει έχω καταδικαστεί. Δεν έχω σχέση με τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου. Ο Μπάκο ενέπλεξε το όνομά μου πίσω από την πλάτη μου. Αυτός έδωσε την εντολή στον Μπραχιμάι να πάει στον Ζαφειρόπουλο για να τον τρομάξει. Ήταν η κακή του τύχη να πάει η σφαίρα στο συκώτι και να πεθάνει. Ήθελαν να πάρουν λεφτά από τον Αρ. Φλώρο μέσω του Ζαφειρόπουλου και να πάρουν στοιχεία από το δικηγόρο για το πού μένει ο Φλώρος».

Σχετικά με την υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, ο οποίος είναι μάρτυρας στην υπόθεση, ο Λεκοτσάι υποστήριξε πως ο Άμπερ Μπάκο του μετέφερε πως την εντολή την είχε δώσει ο Αρ. Φλώρος. «O Mπάκο μου είπε ότι είχαν συμφωνήσει 100 χιλιάδες ευρώ» είπε και προσέθεσε: «Την εντολή την είχε δώσει ο Φλωρος. Επειδή η δουλειά δεν έγινε, δεν πήραν χρήματα».

Από την πλευρά του ο τρίτος κατηγορούμενος, Ντόλτσε Όλντι, κατά τη διάρκεια της απολογίας του ισχυρίστηκε:
«Για μένα καλό είναι να βγει η αλήθεια. Να μάθει και η οικογένεια γιατί και πώς έγινε. Όχι για μένα. Εγώ είμαι ήδη καταδικασμένος Μου κατέστρεψε τη ζωή ο Μπάκο. Για τους συγγενείς του, αυτοί να βρουν την αλήθεια, την οποία θα τη βρείτε εσείς. Είμαι ο τελευταίος που έμαθα τι έγινε. Η οικογένειά του όμως πρέπει να μάθει την αλήθεια. Είναι κρίμα».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 10 Οκτωβρίου με την αγόρευση του εισαγγελέα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here