Άρχισε την Δευτέρα το βράδυ ο απόπλους των τουλάχιστον 460 πλοίων που έχουν σχηματίσει ουρά στη διώρυγα του Σουέζ, καθώς ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αποκόλληση του «Ever Given» μετά από μία εβδομάδα.

Το πλοίο που δημιούργησε το πρόβλημα έχε μεταφερθεί σε τεχνητή λίμνη πολύ κοντά στη διώρυγα και αναμένεται να περάσει από τεχνικό έλεγχο. Μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιάσει κάποια μηχανική βλάβη.

Η διώρυγα δόθηκε ξανά σε κυκλοφορία στις 7 το πρωί της Τρίτης ώρα Ελλάδας.

Ο Έλληνας πλοίαρχος στο υγραεριοφόρο «Astipalea», που βρίσκεται καθηλωμένο στο σημείο, κ. Αλέξανδρος Βάγιας, περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στο Mega:

«Σήμερα το πρωί ξεκίνησε η διέλευση των πλοίων. Ξεκίνησαν να μπαίνουν τα πρώτα πλοία στη διώρυγα, και ελπίζουμε η κίνηση να προχωρήσει. Εμείς δεν έχουμε κάποιο νούμερο, δεν υπάρχει σειρά. Πιστεύω ότι σε 2-3 μέρες θα περάσουμε και εμείς. Περνούν γύρω στα 70-80 πλοία την ημέρα. Εμείς ξεκινήσαμε από την Ερυθρά Θάλασσα, από τη Σαουδική Αραβία, και πηγαίνουμε για Αμβέρσα και αναμένεται να φτάσουμε στα μέσα Απριλίου», ανέφερε.

«Κάποια πλοία μεταφέρουν φρούτα, ζώα κλπ. Τα εμπορευματοφόρα που θα περάσουν τώρα όλα μαζί, θα φτάσουν και στον προορισμό τους όλα μαζί και θα υπάρξει κίνηση στα λιμάνια που θα φτάσουν, οπότε θα έχουν και εκεί καθυστερήσεις», σημείωσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here