Πολλές χιλιάδες Κινέζοι πολίτες έσπευσαν να επισκεφθούν δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα το περασμένο Σαββατοκύριακο, με αφορμή τον εορτασμό του τριήμερου φεστιβάλ Κινγκμίνγκ αλλά και την πρόσφατη άρση αρκετών περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί λόγω κορονοϊού.

Σύμφωνα με το CNN, το ορεινό πάρκο Χουανγκσάν στην επαρχία Ανχουέι, γέμισε από χιλιάδες εγχώριους τουρίστες που εκμεταλλεύτηκαν τη χαλάρωση των μέτρων για να επισκεφθούν την όμορφη τοποθεσία, μετά από απόφαση των τοπικών αρχών να προσφέρουν δωρεάν είσοδο.
Οι εικόνες που τραβήχτηκαν την περασμένη Κυριακή δείχνουν χιλιάδες ανθρώπους στριμωγμένους (κάποιους με μάσκα, άλλους χωρίς) να ανεβαίνουν όλοι μαζί το βουνό. Μάλιστα, η κοσμοσυρροή ήταν τέτοια που το τουριστικό αξιοθέατο έβγαλε ανακοίνωση λίγο πριν τις 8 το πρωί ότι δεν επρόκειτο να δεχθεί άλλους επισκέπτες, αφού είχε ήδη συμπληρωθεί το ημερήσιο όριο των 20.000 ατόμων, το οποίο έχει οριστεί για να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Σύμφωνα με το CNN, εικόνες συνωστισμού καταγράφηκαν και στη Σαγκάη, στον μεγάλο παραλιακό πεζόδρομο Μπουντ, που μετά από εβδομάδες ερήμωσης λόγω της καραντίνας γέμισε ξανά με κόσμο. Τα τραπέζια των εστιατορίων, που μέχρι πριν λίγες εβδομάδες είχαν ερημώσει, ήταν γεμάτα και δεν μπορούσες να βρεις τραπέζι χωρίς κράτηση, αναφέρει το δημοσίευμα. Επίσης, γεμάτα κόσμο ήταν και πολλά πάρκα στο Πεκίνο, όπως επισημαίνεται.

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Κίνας έχει αρχίσει σταδιακά να χαλαρώνει τα περιοριστικά μέτρα που κράτησαν επί εβδομάδες, οι ειδικοί στην χώρα εφιστούν την προσοχή του κόσμου, συνιστώντας στους πολίτες να συνεχίσουν να είναι προσεκτικοί. Ο Ζενγκ Γκουανγκ, επικεφαλής επιδημιολόγος στο Κινεζικό Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, δήλωσε την περασμένη Πέμπτη στους Health Times ότι η Κίνα δεν βρίσκεται στο τέλος της επιδημίας, απλά έχει περάσει σε μια καινούργια φάση, δεδομένου ότι πλέον έχει πληγεί σχεδόν όλος ο πλανήτης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here