Ύστερα από περίπου δέκα ώρες οι δύο δικηγόροι που κατηγορούνται για συμμετοχή στην αποκαλούμενη «μαφία των φυλακών», αφέθηκαν ελέυθεροι.

Ο εφέτης ειδικός ανακριτής Ευτ. Νικόπουλος που χειρίζεται την υπόθεση, μαζί με τον εισαγγελέα Δημ. Γκύζη κατέληξαν στην άποψη ότι και οι δύο θα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Συγκεκριμένα, στο Αλ. Λυκουρέζο επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα δυο φορές το μήνα αλλά κι εγγύηση 50.000 ευρώ. Στον Θ. Παναγόπουλο επιβλήθηκε μόνο απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Σε κλάματα ξέσπασε η κόρη του γνωστού ποινικολόγου, Μαρία Ελένη, με το άκουσμα της απόφαση του ανακριτή, ενώ η Νατάσα Καλογρίδη χειροκροτούσε. Και οι δύο παρέμεναν από τις 12:30 το πρωί έξω από το ανακριτικό γραφείο περιμένοντας το αποτέλεσμα της διαδικασίας.

Οι δύο δικηγόροι αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Υποστηρίζουν πως από τα στοιχεία της δικογραφίας δεν προκύπτει εμπλοκή τους σε εγκληματική οργάνωση, ενώ στρέφονται κατά του Αριστ. Φλώρου που τους εμπλέκει σε απόπειρα εκβίασης σε βάρος τους. «Ουσιαστικά καλούμαι να απολογηθώ για καταθέσεις ενός κατάδικου, η συμπεριφορά του οποίου έχει αναστατώσει την ελληνική κοινωνία, είχε δε ως συνέπεια την δολοφονία ενός εκλεκτού συναδέλφου και την απόπειρα ανθρωποκτονίας ενός άλλου» αναφέρει χαρακτηριστικά για τον Αρ. Φλώρο ο Αλεξ. Λυκουρέζος. Αντίστοιχα, ο Θ. Παναγόπουλος επισημαίνει ότι η κατηγορία σε βάρος του ανήκει στη σφαίρα του φαντασιακού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here