Φωτιά σε τρία οχήματα,  δύο τύπου βαν και ακόμα ένα  αυτοκίνητο, έβαλαν άγνωστοι στις 3.30 τα ξημερώματα στην οδό Ρήγα Φεραίου στο Μοσχάτο Αττικής.

Στο σημείο επιχείρησαν εννέα  πυροσβέστες με 3 οχήματα.

«Δεν είχαμε δεχθεί καμία προειδοποίηση… Ξαφνικά είδαμε τα αυτοκίνητα καμένα, καταστρέφουν 87 οικογένειες» δήλωσε στον ΣΚΑΪ, ο υπεύθυνος της εταιρείας.

Για τα επεισόδια που σημειώθηκαν τη νύχτα του Σαββάτου σε αστυνομικά τμήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όταν κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στο ΑΤ Ακροπόλεως και σε ΜΑΤ έξω από το τουρκικό προξενείο, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών εξέδωσε ανακοίνωση. «Που να ‘ναι αυτή η παράξενη σκιά που κυνηγάνε;» αναφέρει χαρακτηριστικά

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή καταδρομική επίθεση στο Α.Τ. Ακροπόλεως. Έχουμε κρούσει εδώ και πολύ καιρό τον κώδωνα του κινδύνου για την ανεξέλεγκτη δράση των κάθε λογής μπαχαλάκηδων και κάθε φορά οι έχοντες την ευθύνη, προσπαθούν να κρύψουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί και να μας βαπτίσουν υπερβολικούς» αναφέρουν οι συνδικαλιστές αστυνομικοί.
«Έχουμε ξαναπεί ότι θα θρηνήσουμε θύματα. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση ποιος θα τους σταματήσει άραγε; Η ανύπαρκτη πλέον «ομάδα ΔΕΛΤΑ», τα σχεδόν διαλυμένα ΜΑΤ, ή η Ασφάλεια που ασχολείται μόνο με πάρεργα;».
«Ξέρουν όλοι ότι λέμε την αλήθεια, επειδή όμως δεν διοικούμε, καλούμε τους «υπεύθυνους» να προστατεύσουν και να θωρακίσουν τους αστυνομικούς, ώστε να μπορούν να προστατεύουν την κοινωνία. Δείτε την αλήθεια κύριοι και σταματήστε να κυνηγάτε τη σκιά σας».

Επίθεση στο Παπαστράτειο Κολυµβητήριο 

Συγκλονίζουν τα θύματα της πρωτοφανούς επίθεσης στο Παπαστράτειο Κολυµβητήριο το βράδυ του Σαββάτου. Όπως δηλώνουν οι αθλήτριες, οι γονείς τους και οι φίλοι τους, από θαύµα δεν θρηνήσαµε νεκρό. Μεταξύ όσων έζησαν τον εφιάλτη ήταν τρεις γνωστοί οπαδοί του Ολυµπιακού µε κινητικά προβλήµατα που στηρίζουν όλους τους αγώνες του συλλόγου  Μάλιστα ο ένας εξ αυτών, ο Γιάννης Αλαµπασίνης, χτυπήθηκε µε ρόπαλο στο κεφάλι και µεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκοµείο όπου ευτυχώς εκτός από αιµάτωµα δεν διαγνώστηκε κάτι πιο σοβαρό.
Η άνανδρη επίθεση

Ο 29χρονος Γιάννης ή «Γιάνναρος», όπως τον ξέρουν όλοι στον Ολυµπιακό, ήταν στο κολυµβητήριο µαζί µε τον πατέρα του, Μίµη, ο οποίος τον βοηθάει στις µετακινήσεις, και έναν φίλο τους που χτυπήθηκε και αυτός στο κεφάλι από τους κουκουλοφόρους και µεταφέρθηκε στο νοσοκοµείο για να κάνει ράµµατα. «Φοβήθηκα πολύ. Ήταν τροµακτικό. ∆εν έχω συνέλθει ακόµα. ∆εν υπήρχε λογική. Από θαύµα γλιτώσαµε» ήταν το µόνο που µπόρεσε να πει ο Γιάννης, σοκαρισµένος ακόµα από αυτά που έζησε.

«Δεν έχουµε συνέλθει από το σοκ. Ήταν τροµακτικό. Ετοιµαζόµασταν να φύγουµε για να πάµε από το Παπαστράτειο στου Ρέντη και κατεβαίναµε τα σκαλιά. Ο Γιάννης πιάστηκε από τα κάγκελα για να σταθεί και ξαφνικά µπήκαν µέσα καµιά τριανταριά νεαροί. Με ρόπαλα µας χτυπούσαν. Έπεσα πάνω στον Γιάννη και τους φώναζα “προσέξτε, είναι παιδιά. Πού χτυπάτε;”. Δεν καταλάβαιναν τίποτα. Δεν άκουγαν τίποτα. Είδα τον Γιάννη µου µέσα στα αίµατα. Τρελάθηκα. Ευτυχώς δεν έγινε κάποιο ανεπανόρθωτο κακό. Ηταν άνανδρη επίθεση. Ο Γιάννης µου δεν είχε ποτέ αντιδικίες µε κανέναν. Δε µπορώ να τον συνεφέρω από το σοκ» τόνισε στο «ΕΘΝΟΣΠΟΡ» ο Μίµης Αλαµπασίνης.

Οι αγώνες του Ολυμπιακού που δίνουν ζωή στον 29χρονο Γιάννη

Συγκινηµένος ο πατέρας του Γιάννη προσέθεσε: «Η παρουσία του Γιάννη στους αγώνες του Ολυµπιακού, σε όλα τα σπορ, του δίνει ζωή και δύναµη να ξεπεράσει το κινητικό πρόβληµα. Είναι µεγάλη ψυχή ο Γιάννης. Ήταν στο καροτσάκι, αλλά µε τη χαρά που παίρνει στο γήπεδο και τη δύναµη που αντλεί από όλους τους αθλητές όλων των οµάδων έχει σηκωθεί στα πόδια του. Σπουδάζει και µας δίνει δύναµη. Αυτό το παιδί βρήκαν να χτυπήσουν. Αισθάνοµαι ντροπή, όχι οργή. Ακόµα και οι 4-5 αστυνοµικοί που ήταν στο κολυµβητήριο, µόλις τους είδαν, µπήκαν στο καµαράκι και κρύφτηκαν».

Σύµφωνα µε τον Μίµη Αλαµπασίνη, οι κουκουλοφόροι προξένησαν πολλές ζηµιές και στα αυτοκίνητα των τριών παιδιών µε αναπηρία που ήταν στο κολυµβητήριο. «Το αυτοκίνητο του Λάζαρου Κοσµά που είναι ειδικής κατασκευής και µε σήµα ΑµεΑ το κατέστρεψαν. Και στα δικά µας έκαναν ζηµιές, αλλά µπροστά στη σκέψη ότι γλιτώσαµε δεν µιλάµε για τα άψυχα».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here