Τρίτη, 23 Ιούλιος 2019
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένοχοι όλοι οι κατηγορούμενοι για την δολοφονία και απαγωγή του Μάριου Παπαγεωργίου. Καταπέλτης η εισαγγελέας, ζήτησε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό

Την ενοχή του φερόμενου ως «εγκεφάλου» της απαγωγής και της δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου, καθώς επίσης και των τριών συγκατηγορουμένων του, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

Όπως και πρωτόδικα αλλά και στο Εφετείο, το δικαστήριο καταδίκασε τον βασικό κατηγορούμενο για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αρπαγής, απόπειρας εκβίασης και της σύστασης συμμορίας.

Το δικαστήριο εξετάζει την αναγνώριση ελαφρυντικών όπως του σύννομου πρότερου βίου και της καλής διαγωγής, με βάση τον νέο ποινικό κώδικα, για τον βασικό κατηγορούμενο, μετά από αίτημα του δικηγόρου του.

Την αναγνώριση ελαφρυντικών ζήτησαν και οι υπόλοιποι τρεις καταδικασθέντες.

Από την πλευρά της, η εισαγγελέας της έδρας εισηγήθηκε την μη αναγνώριση των ελαφρυντικών περιστάσεων στους κατηγορούμενους. Ειδικά για το ελαφρυντικό του σύννομου βίου ανέφερε πως  η ύπαρξη λευκού ποινικού μητρώου δεν επαρκεί για την αναγνώριση του ελαφρυντικού, εάν το δικαστήριο αιτιολογημένα κρίνει ότι ο κατηγορούμενος είχε ροπή προς αντικοινωνική συμπεριφορά.

Ειδικά για τον βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση τόνισε «υπήρχε ροπή προς αντικονωνική συμπεριφορά. Είχε κατ’ επίφαση σύννομο βίο. Προξένησε βαρεία προσβολή στο ύψιστο έννομο αγαθό της ανθρώπινης ζωής. Η επιβολή της εσχάτης των ποινών είναι αναγκαία και δίκαιη».

Μετά την τοποθέτηση της εισαγγελέως οι συγγενείς και οι φίλοι του Μάριου Παπαγεωργίου ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here