Ένταση επικρατεί στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Στην ελληνική πλευρά των συνόρων με την Αλβανία, περίπου 100 άτομα φαίνεται ότι διαμαρτύρονται γιατί τα Τίρανα απαγόρευσαν σε Έλληνες να περάσουν στην Αλβανία για το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα που πραγματοποιείται σε λίγη ώρα. Στο σημείο υπάρχει διμοιρία των ΥΜΕΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αλβανικά μέσα ενημέρωσης, απαγορεύτηκε να περάσουν τα ελληνοαλβανικά σύνορα 200 Έλληνες υπήκοοι για να παρευρεθούν στο μνημόσυνο του ομογενούς. Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ, υπάρχουν και άτομα που έχουν κηρυχθεί personae non gratae (ανεπιθύμητα πρόσωπα). Πρόκειται για λίστα με 52 άτομα που έχουν κηρυχθεί ανεπιθύμητα πρόσωπα. Μεταξύ των ατόμων, απαγορεύτηκε να περάσουν τα σύνορα και συγγενείς του ομογενούς, ακόμα και η αδελφή του.

Kρήτη: Αναρχικοί προπηλάκισαν τον αρχιεπίσκοπο Κρήτης μετά το μνημόσυνο Κατσίφα

Ένταση επικράτησε και στο Ηράκλειο Κρήτης έξω από το Ναό του Αγίου Μηνά όταν ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος  κατευθύνθηκε προς τους συγκεντρωμένους αντιεξουσιαστές προκειμένου να τους εξηγήσει ότι η εκκλησία δεν έχει θέση σε τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις. Ωστόσο, επικράτησε ένταση και υπήρξε προπηλακισμός ακόμη και στο πρόσωπο του αρχιεπισκόπου Κρήτης, ο οποίος αποχώρησε πεζός, εισπράττοντας όμως ύβρεις από τους συγκεντρωμένους.

Δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν παραταχθεί στην περιοχή για την αποφυγή επεισοδίων. Η ένταση προκλήθηκε όταν αντιφασίστες που έφτασαν στο σημείο ήρθαν σώμα με σώμα με τους αστυνομικούς. ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα και οι αντιφασίστες του επιτέθηκαν λεκτικά

Κατά τη διάρκεια της έντασης η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή ενός ατόμου.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here