Έντονες είναι οι αντιδράσεις των φαρμακοποιών για τα self test, καθώς αντί να παραλάβουν σε ατομικές συσκευασίες τα νέα τεστ για τον κορονοϊό, τα παρέλαβαν σε συσκευασίες των 25 τεμαχίων.

Παρέλαβαν τα υλικά από τα οποία αποτελείται το self test μοιρασμένα ανά είδος και σε ξεχωριστές συσκευασίες και όχι στη μορφή ετοιμοπαράδοτου κιτ. Αυτό σημαίνει ότι οι φαρμακοποιοί καλούνται να μοιράσουν τα υλικά του τεστ σε ατομικά σακουλάκια, για να αρχίσουν να τα παραδίδουν από την Παρασκευή και μετά, σε μαθητές και καθηγητές που θα πάνε στα φαρμακεία για να αναζητήσουν.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9, ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και ταμίας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Γιάννης Δαγρές δήλωσε:

«Κανονικά το self test είναι μία αυτόνομη συσκευασία που τα περιέχει όλα μαζί, το παίρνει ο πολίτης,το πηγαίνει σπίτι του και το κάνει. Αυτό δεν είναι είναι self test, είναι rapid test για μικροβιολογικά εργαστήρια» ενώ τόνισε ότι οι συσκευασίες είναι των 25 και οι φαρμακοποιοί θα πρέπει να καθίσουν να βγάζουν κάθε είδος ένα ένα και στη συνέχεια να τα συσκευάζουν».

Εξήγησε πως οι φαρμακοποιοί δεν έχουν λάβει συγκεκριμένες οδηγίες για τα βήματα της διαδικασίας. «Αυτό είναι δύσχρηστο και για τον πολίτη και για εμάς», είπε.

«Για μένα έχει γίνει γκέλα και γερή γκέλα. Περιμέναμε κανονικά kits τα οποία να είναι αυτόνομα, και αντί αυτού βλέπουμε rapid test που έχει 25 μέσα ξεχωριστά kits. Κανονικά πρέπει να επιστραφούν αυτά. Θα τα δώσουμε ένα ένα, αν τα αφήσουν. Θα το κάνουμε αναγκαστικά, αλλά δεν είναι ασφαλές» ανέφερε.

«Εμείς περιμέναμε έτοιμες αυτόνομες σφραγισμένες συσκευασίες του ενός. Κανονικά αυτό το προϊόν θα έπρεπε να επιστραφεί και να έρθουν αληθινά κανονικά self test τα οποία να μπορούμε εύκολα και γρήγορα να εξυπηρετούμε τον πολίτη μαζικά να το παίρνει και να το ανοίγει στο σπίτι του, ούτε να το βάζουμε σε χαρτιά να το τυλίγουμε», τόνισε.

Διαβάστε ακόμα στη «ΜτΧ»: Υπήρχαν σχολεία στην Οθωμανική Αυτοκρατορία; Γιατί η απαγόρευση να μαθαίνουν ξένες γλώσσες οι μουσουλμάνοι ευνόησε την ενίσχυση των Ελλήνων Φαναριωτών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here