Πως η επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου «κλείνει έναν κύκλο δύσκολο στις σχέσεις των δυο χωρών» ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός στον πρώτο του χαιρετισμό, υποδεχόμενος την Άνγκελα Μέρκελ στο Μέγαρο Μαξίμου ελάχιστα λεπτά μετά την αφιξή της στην Ελλάδα.

Λακωνική εμφανίστηκε η Γερμανίδα καγκελάριος, που ανέφερε: «Ήρθα πολύ ευχαρίστως για να συζητήσουμε διάφορα θέματα. Πέρασαν δύσκολα χρόνια, αλλά ενισχύσαμε το ευρωπαϊκό πνεύμα. Ο ελληνικός λαός πέρασε πολύ δύσκολη φάση και η Ελλάδα τα κατάφερε παρά τις δυσκολίες και τη σκληρότητα των μέτρων.Τα Βαλκάνια θα είναι και το αντικείμενο των συζητήσεών μας».

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισήμανε επίσης στην κοινή συνέντευξη Τύπου:

«Θα καλοσωρίσω για άλλη μια φορά την καγκελάριο στην Ελλάδα. Όπως είπα πριν ξεκινήσουμε τις συζητήσεις μας. Έρχεται σε μια Ελλάδα διαφορετική από την προηγούμενη της επίσκεψής της. Στο χείλος της χρεοκοπία, ένα κοινωνικό κράτος παράλυτο και μια ουσιαστική ελπίδα ανάκαμψης. Απέναντι σε μέτρα που πολλές φορές ήταν ακατανόητα, συχνά άδικα. Σήμερα είμαστε σε μια διαφορετική φάση, με σοβαρές πληγές. Η Ελλάδα του 2019 αφήνει πίσω αυτή την εποχή.

Σε αυτή την πορεία η αλήθεια είναι ότι οι σχέσεις των δύο χωρών δοκιμάστηκαν σκληρά. Υπήρξαν δύσκολες στιγμές. Το πιο σημαντικό ήταν να καταπολεμήσουμε στερεότυπα, τα στερεότυπα του αυταρχικού Γερμανού και στην Γερμανία του Έλληνα που ευθύνεται για την κρίση.

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας πορεία διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ.

Με κεντρικό σύνθημα «Μέρκελ ανεπιθύμητη, έξω ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΔΝΤ», οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και προσπάθησαν να κατευθυνθούν μέχρι τη Βουλή και τα γραφεία της ΕΕ, κάτι όμως που δεν στάθηκε δυνατό καθώς η Αστυνομία τους σταμάτησε στο ύψος της Κολοκοτρώνη.

Ακολούθησε μικρής έντασης σύγκρουση μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ με τα τελευταία να κάνουν περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας έχει διακοπεί.

Πηγή: Reader

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here