«Εγώ απλώς για να διαφυλάξω ως νόμιμος εκπρόσωπος του πανεπιστημίου την διοικητική ακεραιότητα των υπαλλήλων και των εγγράφων ενημέρωσα την εισαγγελία» δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου για την κατάληψη στο κτίριο διοίκησης και τα επεισόδια που ακολούθησαν. Η αστυνομία προχώρησε σε 30 προσαγωγές, ενώ φοιτητές συγκεντρώθηκαν έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

«Υπήρξε κατάληψη από μια ομάδα ατόμων, τώρα το αν είναι φοιτητές ή όχι όλοι της πρυτανείας, αυτό θα το δούμε. Ζητήσαμε δημοκρατικά να αφήσουν τους υπαλλήλους να μπουν να εργαστούν. Δεν τους άφησαν και στην συνέχεια επειδή είδαμε πιθανότητα παρουσίας κάποιων ατόμων σε χώρους, όπου δεν  έπρεπε να  έχουν πρόσβαση, που σημαίνει πως δημιούργησαν κάποια φθορά δημόσιας περιουσίας ενημέρωσα την εισαγγελία. Τώρα τι σχέδιο κατήρτισαν η εισαγγελία σε σχέση με την αστυνομία είναι δικό τους θέμα και δεν με αφορά», ανέφερε χαρφακτηριστικά ο πρύτανης μιλώντας στο protothema.gr.

Όπως εξήγησε ενημέρωσε την εισαγγελία «για να διαφυλάξει ως νόμιμος εκπρόσωπος του πανεπιστημίου την διοικητική ακεραιότητα των υπαλλήλων και των εγγράφων».

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας…

Σχετικά με τις φθορές που έχουν προκληθεί ο κ. Παπαϊωάννου ανέφερε: «Δεν έχω μπει ακόμα στους χώρους όμως όπως μαθαίνω υπάρχει φθορά τέτοια εξαιτίας της οποίας οδηγήθηκαν κάποιοι σε κάποιους χώρους όπου δεν είναι κοινά προσβάσιμοι».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας στο εσωτερικό του κτηρίου εντοπίσθηκαν συνολικά 30 άτομα τα οποία και προσήχθησαν. Μπροστά στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται το απόγευμα της Δευτέρας φοιτητές, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την επέμβαση της αστυνομίας εντός του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, για τις προσαγωγές και τις συλλήψεις που έγιναν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here