Ένας γιατρός τραυματίστηκε όταν έπεσε ασανσέρ από τον τέταρτο όροφο στο ισόγειο στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Αθήνας. Το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή, ωστόσο, ήρθε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα μετά από καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το νοσηλευτικό ίδρυμα αναφέρει ότι συντήρηση στον ανελκυστήρα έγινε κανονικά στις 6 Μαρτίου 2019.

«Κόντεψα να ακρωτηριαστώ», καταγγέλλει, ο Διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής. Ο τραυματισμένος γιατρός που βρισκόταν μέσα στο ασανσέρ, μιλώντας το μεσημέρι της Δευτέρας  στον «αέρα» του Σκάι περιέγραψε ότι την ώρα που είχε βγάλει το σώμα του από το ασανσέρ, φτάνοντας στον τέταρτο όροφο, το αριστερό του πόδι πιάστηκε στην καμπίνα του. Μου »παγίδευσε» το πόδι από το γόνατο και κάτω». Έμεινε σε αυτή τη θέση για τουλάχιστον είκοσι λεπτά μέχρι να απεγκλωβιστεί από την Πυροσβεστική.

«Υπέστην κακώσεις στα μαλακά μόρια. Ό,τι έζησα ήταν θαύμα. Αν δεν προλάβαινα να βγω έξω θα με είχε χτυπήσει στο κεφάλι. Να αλλάξουν αμέσως αυτοί οι ανελκυστήρες, γιατί θα θρηνήσουμε θύματα».

Ο γιατρός τραυματίστηκε σοβαρά, αφού την ώρα που πήγαινε να μπει στο ασανσέρ και είχε βάλει το πόδι του στον θάλαμο, έπεσε η καμπίνα και του καταπλάκωσε το πόδι. Υπέστη κατάγματα και του προσφέρθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες. Αρχικά μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ και μετά στον Ερυθρό Σταυρό, διότι το Ιπποκράτειο δεν διαθέτει ορθοπεδική κλινική. Ο γιατρός έχει ήδη υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στον Ερυθρό Σταυρό ενώ αναμένεται να κάνει και δεύτερο χειρουργείο.

«Από θαύμα δε συνέβη κάτι χειρότερο» δήλωσε στον ANT1 ο γραμματέας του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Δημήτρης Κουρουβακάλης.

Δήλωσε πως αν ο γιατρός είχε μπει έστω μερικά εκατοστά πιο μέσα στον θάλαμο, θα μπορούσε το ασανσέρ να του έχει συνθλίψει το κεφάλι ή και ολόκληρο το σώμα. Ο κ. Κουρουβάκαλης διαβεβαίωσε πως το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες συντηρήσεις κάθε μήνα.

Τα Μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων του Ιπποκράτειου, εκφράζουν την αμέριστη συμπαράσταση τους, με τις ευχές τους για γρήγορη ανάρρωση στον ιατρό του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Αθήνας.

Το ασανσέρ χρησιμοποιείται και από ασθενείς, ενώ πραγματογνώμονες πρόκειται να μεταβούν στο νοσοκομείο για για τεχνικό έλεγχο των ασανσέρ και για εξακρίβωση των αιτιών του ατυχήματος.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του νοσοκομείου:

«Την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 συνέβη ατύχημα στον φορειοφόρο ανελκυστήρα Νο 6 που εξυπηρετεί την μετακίνηση ασθενών στο Γ’ κτήριο του Νοσοκομείου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός γιατρού του νοσοκομείου μας.

Ο γιατρός, μετά τον απεγκλωβισμό του και την παροχή πρώτων βοηθειών διακομίσθηκε μεασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Ν. Κοργιαλένειο – Μπενάκειο, που διαθέτει ορθοπεδικό τμήμα, όπου υπεβλήθη επιτυχώς σε χειρουργική επέμβαση και είναι καλά στην υγεία του.

Ο ανελκυστήρας, ο οποίος αντικαταστάθηκε πλήρως το έτος 2005, υποστηρίζεται από συμβόλαιο συντήρησης με εξειδικευμένη εταιρεία ανελκυστήρων και έχει πιστοποιηθεί την 21/01/2019 από ανεξάρτητο φορέα (TUV Austria Hellas) και έχει προσκομισθεί το αντίστοιχο πιστοποιητικό ανελκυστήρα. Σύμφωνα με το βιβλίο συντήρησης του συγκεκριμένου ανελκυστήρα αποδεικνύεται ότι αυτός συντηρήθηκε κανονικά στις 6 Μαρτίου 2019. Επιπλέον, σύμφωνα με την σύμβαση, υπάρχει καθημερινή παρουσία (8ωρη τις καθημερινές και 24ωρη κατά τις ημέρες εφημερίας) τεχνικού συντηρητή που είναι υπάλληλος της συντηρήτριας εταιρείας. Αυτός βρισκόταν στον τόπο του ατυχήματος όταν αυτό συνέβη.

Αμέσως μετά το ατύχημα η Διοίκηση διέταξε την απενεργοποίηση της λειτουργίας του ανελκυστήρα και ζήτησε εγγράφως από τον συντηρητή να δώσει γραπτές εξηγήσεις. Παράλληλα απέστειλε αίτημα έκτακτου επιτόπιου ελέγχου προς το Μικτό Κλιμάκιο Όργανο Ελέγχου Ανελκυστήρων του Δήμου Αθηναίων, το οποίο ήδη από σήμερα το πρωί (Δευτέρα 18 Μαρτίου) βρίσκεται στον χώρο και πραγματοποιεί τεχνικό έλεγχο προς διερεύνηση του συμβάντος, με την ολοκλήρωση του οποίου θα μας δοθεί και το πόρισμα της επιτροπής.

Η Διοίκηση επιφυλάσσεται για νεότερη ενημέρωση, αφού λάβει το σχετικό πόρισμα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here