Οι τροποποιήσεις που συζητιούνται στον Ποινικό Κώδικα φέρνουν νέα δεδομένα στη λειτουργία των καφέ μπαρ και των εστιατορίων. 

Οι αλλαγές ορίζουν ότι η μουσική πρέπει να κλείνει στις 22:00 τον χειμώνα και στις 23:00 μ.μ το καλοκαίρι, κάτι που θυμίζει τις εποχές του νόμου Παπαθεμελή.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα θα θεωρείται πλημμέλημα η παραβίαση του ωραρίου της μουσικής τις ώρες κοινής ησυχίας-δηλαδή από τις 15.μμ μέχρι τις 17.μ.μ. Τα μαγαζιά θα επιτρέπεται να παίζουν μουσική μέχρι τις δέκα το βράδυ τον χειμώνα και τις έντεκα το καλοκαίρι. Αν συνεχίσουν να παίζουν μουσική μετά από αυτό το ωράριο θεωρείται και αυτό παράβαση.

Μπορούν μόνο αν έχουν πάρει παράταση από το Δήμο.
Αν ο ιδιοκτήτης είναι παρών την ώρα της παράβασης θα συλλαμβάνεται και θα περνά αυτόφωρο.

Οι επιχειρηματίες δεν ζητούν να μην υπάρχει νόμος, αλλά υποστηρίζουν ότι οι συγκεκριμένες τροποποιήσεις που τους αφορούν στο νέο ποινικό κώδικα θα κάνουν ακόμη χειρότερη την κατάσταση στον χώρο τους. Πολλοί από αυτούς αναρωτιούνται πότε θα προλαβαίνουν  οι αστυνομικοί να ελέγχουν τόσα μαγαζιά για κάπνισμα, ηχορύπανση, παράβαση ωραρίου κοινής ησυχίας και παράβαση ωραρίου μουσικής.

Παράλληλα εντοπίζουν κενά ακόμα και στον τρόπο του ελέγχου καθώς όπως λένε τα μηχανήματα μέτρησης ήχου είναι ελάχιστα και οι παραβάσεις σημειώνονται από τις αρχές σύμφωνα με τα δικά τους κριτήρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here