Τέλος στον διορισμό συζύγων και συγγενών ως μετακλητών μετά τη θύελλα με την Ελένη Ζαρούλια, σύζυγο του αρχηγού του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, βάζει ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας με τις σχετικές αλλαγές που προανήγγειλε.

Ο Πρόεδρος του κοινοβουλίου σε συνομιλία του με δημοσιογράφους εξήγησε πως «Δεν υπάρχει στον Κανονισμό το κώλυμα που υπάρχει στο νόμο για το επιτελικό κράτος ότι οι μετακλητοί υπάλληλοι δεν μπορεί να είναι σύζυγοι, συμβίοι και συγγενείς α και β βαθμού αυτού που τους διορίζει. Υπέθετα ότι υπάρχει γι’ αυτό και πέρασαν περισσότερες απο από 20 μέρες για να το υπογράψω. Η πρώτη κίνηση είναι να προτείνω στην επιτροπή του Κανονισμού την καθιέρωση αυτού του κωλύματος Επιπλέον υπήρχε μία άλλη ασφαλιστική δικλείδα που δεν μας έπιασε: υπάρχει στο Δημόσιο και στον Κανονισμό της Βουλής μία απαγόρευση όταν έχεις υποδικία για κάποια πολύ σοβαρά κακουργήματα (π.χ. δωροδοκία κλοπή απιστία συκοφαντική δυσφήμηση καθ’ επανάληψη). Αυτά τα αδικήματα δεν περιλαμβάνουν το αδίκημα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Αυτό θα προστεθεί. Θα υπάρξει καθιέρωση κωλυμάτων αυτής της μορφής με επέκταση του κωλύματος της υποδικίας σε εγκληματική οργάνωση». Πάντως, ο κ. Τασούλας ανέφερε πως «Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής δεν συνεπάγεται παρεπόμενες ποινές στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων από το καλοκαίρι του 2019 (σ.σ. επι ΣΥΡΙΖΑ) που ψηφίσθηκε ο νέος Ποινικός Κώδικας. Άρα ο μόνος τρόπος είναι η αλλαγή Κανονισμού με μία ανεκτή ελάχιστη αναδρομικότητα».

Σημείωσε ότι η απόφαση του Δικαστηρίου για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής «μπορεί να μας καθοδηγήσει σε κάτι άλλο που δεν μπορώ να το δω σήμερα» ενώ υπενθύμισε πως «Υπάρχει απόφαση της Βουλής ότι χρειάζεται αμετάκλητη αθωωτική απόφαση και μετά θα μπορούν να πάρουν τα χρήματα (σ.σ. βουλευτική αποζημίωση, κρατική επιδότηση)».

Υπενθυμίζεται ότι με παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη «κόπηκε» ο διορισμός της στη Βουλή. Ο πρωθυπουργός φέρεται να ενοχλήθηκε όταν έμαθε την είδηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη ώστε να βρεθεί τρόπος να μην υλοποιηθεί η απόφαση διορισμού της Ελένης Ζαρούλια στη Βουλή.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο:  «Κόπηκε» ο διορισμός της Ζαρούλια στη Βουλή με παρέμβαση Μητσοτάκη. Έντονες αντιδράσεις για τον κανονισμό που επέτρεψε αρχικά την τοποθέτηση της

Πηγή αρχικής φωτογραφίας: ΑΠΕ ΜΠΕ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here