Ποινή ισόβιας κάθειρξης επιβλήθηκε σε 65χρονο ο οποίος έκαψε την πρώην ερωμένη του .

Από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο, ο 65χρόνος  καταδικάστηκε ομόφωνα σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ποινή, την οποία επικύρωσε μεν ο Άρειος Πάγος, αλλά ανέπεμψε την υπόθεση στο Εφετείο ως προς το ζήτημα επιδίκασης χρηματικής ικανοποίησης 44 ευρώ για ψυχική οδύνη στις πολιτικώς ενάγουσες συγγενείς.

Η υπόθεση ξεκινά όταν το θύμα σε ηλικία 16 ετών, γνώρισε έναν 61χρονο οδηγό στο επάγγελμα. Η κοπέλα αντιμετώπιζε από μικρή ενδοοικογειακά προβλήματα. Όταν ήταν 14 χρονών, ο πατέρας της, που ήταν ιερέας εγκατέλειψε την οικογένεια τους και εξαφανίστηκε. Τη φροντίδα της τότε ανέλαβε ο παππούς της, ο οποίος υπήρξε πολύ αυστηρός και βίαιος απέναντι της. Έτσι η νεαρή κοπέλα αποφάσισε να αντιδράσει, να φύγει από το σπίτι και να διακόψει το σχολείο.

Τότε γνώρισε το 61χρονο οδηγό. Εκείνος ενδιαφέρθηκε για την 16χρόνη, η οποία μάλιστα αποφάσισε να μείνει μαζί του, εγκαταλείποντας τους συγγενείς της. Ανέλαβε εξ ολοκλήρου τα έξοδα της. Η σχέση τους εξελίχθηκε σε ερωτική. Στο πέρασμα των χρόνων  η ανήλικη «ανέπτυξε μία συμπλεγματική εξάρτηση από τον οδηγό, οικονομικής και συναισθηματικής φύσεως», ενώ εκείνος «εμφορείτο από πάθος και εμμονή για την ίδια», αναφέρει χαρακτηριστικά η απόφαση του Αρείου Πάγου.

Το 2005 και σε ηλικία 20 ετών πλέον, γνώρισε έναν 36χρονο, με τον οποίο αποφάσισε να συζήσει. Το νέο ζευγάρι αραβωνιάστηκε, κάτι που ανάγκασε τον εραστή της κοπέλας να μετακομίσει κοντά στο σπίτι τους, ώστε να μπορεί να ελέγχει τη ζωή τους, αλλά και να την βλέπει.

Η κοπέλα  συνέχισε να έχει σεξουαλικές επαφές μαζί με τον πρώην της, ο οποίος πολλές φορές συνέδραμε στο ζευγάρι οικονομικά. Η κοπέλα εκμυστηρευόταν τα μυστικά και τα προβλήματα που είχε με τον αρραβωνιαστικό της.
Προκειμένου ο  τελευταίος να απαλλαγεί από τη σχέση που είχε η κοπέλα του με τον πρώην της την παρότρυνε να φύγουν στο εξωτερικό.

Τον Φεβρουάριο του 2011 ενώ ο αρραβωνιαστικός της κοπέλας απουσίαζε, ο 65χρόνος και η νεαρή, διαπληκτίστηκαν, με αφορμή την επιμονή της να φύγει μαζί με τον 36χρόνο στο εξωτερικό. Τότε εκείνος άρχισε να την χτυπά ενώ την έπιασε από τον λαιμό και την ανάγκασε να καταπιεί ποσότητα πετρελαίου, από το μπιτόνι που υπήρχε για τη σόμπα. Αφού την εξανάγκασε να πιεί –σύμφωνα με την νεκροψία-νεκροτομή- τουλάχιστον 75 γραμμάρια πετρελαίου, την περιέλουσε με το υπόλοιπο πετρέλαιο, της έβαλε φωτιά και την άφησε μέσα στην κρεβατοκάμαρα να καεί.

Όταν ο σύντροφος της επέστρεψε αντίκρισε το θύμα νεκρό στο πάτωμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here