Τα απομεινάρια μία αρχαίας ελληνικής νεκρόπολης και μία κεραμική κανάτα με τα οστά από ένα νεογέννητο μωρό βρήκαν εργάτες, οι οποίοι εκτελούσαν εργασίες για οπτικές ίνες. Η ανακάλυψη έγινε στη Τζέλα της Σικελίας, μία πόλη στα νότια του ιταλικού νησιού, όπου βρέθηκαν περισσότερα από 20 κεραμικά αντικείμενα.

Τα λείψανα του βρέφους βρέθηκαν μέσα σε υδρία.  Αγγείο της αρχαιοελληνικής κεραμικής με ωοειδές σώμα, διακριτό λαιμό και στρογγυλό στόμιο. Έφερε κάθετη λαβή στον ώμο, που χρησιμοποιείτο για μεταφορά και δύο οριζόντιες λαβές στις πλευρές, που χρησιμοποιούντο για ανύψωση. Το όνομα «Υδρία» ετυμολογείται από το ύδωρ, δηλαδή το νεοελληνικό νερό. Είναι ένα αγγείο που παρήχθη από τις αρχές του μελανόμορφου ρυθμού, αν και τα πρώιμα δείγματα είχαν εντελώς στρογγυλό σχήμα.
Η υδρία με το συνεχές προφίλ ονομάζεται κάλπις και πιθανώς εισήχθη ταυτόχρονα με την ερυθρόμορφη τεχνική στα κεραμικά εργαστήρια. Η διακοσμητική σκηνή αποτυπώνεται στο σώμα και συχνά στον ώμο, ενώ η διάσταση ως προς το ύψος ποικίλλει από 40-50 εκ. Πηγή φωτογραφίας: Wikipedia
Τα ευρήματα χρονολογούνται από το 700 π.Χ. έως το 651 π.Χ., τα οποία θα τα τοποθετούσαν στην εποχή που οι αρχαίοι Έλληνες είχαν αποικίσει τη Σικελία. Στην περιοχή βρέθηκαν πολλά άλλα αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένου ενός πρωτοκορινθικού κυπέλλου που χρησιμοποιήθηκε ως μέρος τελετής ταφής με σφαγμένα και μαγειρεμένα ζώα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here