Παρασκευή, 3 Απρίλιος 2020
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εξαφάνιση Βαλεντίν: Γρίφος η υπόθεση της 7χρονης – σε αντιφάσεις πέφτει ο πατέρας. Η ΕΛ.ΑΣ ζήτησε την εξέταση DNA για όλους τους εμπλεκόμενους

Περισσότερα ερωτήματα δημιουργήθηκαν παρά λύθηκαν μετά τον εντοπισμό της 7χρονης Βαλεντίν στο Παρίσι. Μάλιστα, οι Αρχές σε Ελλάδα και Γαλλία πρόκειται να καταφύγουν σε εξέταση DNA των «πρωταγωνιστών» της υπόθεσης, προκειμένου να διαπιστωθεί ο βαθμός συγγένειας με την κοπέλα από το Κονγκό.

Τα όσα υποστηρίζει ο πατέρας της 7χρονης Βαλεντίν βρίθουν αντιφάσεων, ενώ το πιθανότερο είναι πως δεν θα του επιτραπεί να ταξιδέψει στη Γαλλία για να συναντήσει τη μικρή.
Αυτό καθώς σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και τρία πλημμελήματα, ενώ ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί. Ενώπιον της Δικαιοσύνης θα κληθεί να απαντήσει σε μία σειρά ερωτήματα, όπως:

  • γιατί επί σχεδόν δύο μήνες έλεγε ψέματα ότι το κορίτσι είχε εξαφανιστεί, αφήνοντας υπόνοιες ακόμη και για αρπαγή της;
  • με τι ταξιδιωτικά έγγραφα πήγε και γύρισε από το Γαλλία, τον Μάρτιο του 2019 όπου και -όπως υποστήριξε- συνάντησε τη μητέρα της Βαλεντίν;
  • ποια είναι η γυναίκα και τι συγγένεια έχουν -αν έχουν- με την οποία η 7χρονη ταξίδεψε στο Παρίσι;

Τα στοιχεία που τον «έκαψαν»

Για σχεδόν 33 ώρες ο πατέρας της 7χρονης Βαλεντίν κατέθετε ανωμοτί, δηλαδή με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αδικήματος, στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών μέχρι να «σπάσει» και να ομολογήσει την αλήθεια.
Οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτός από τα «κενά» που διαπίστωναν στα λεγόμενα του, είχαν και μία σειρά από στοιχεία που τον «έκαψαν».

Για παράδειγμα δεν μπορούσε να εξηγήσει την εμφάνισή του στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» μία μέρα μετά την εξαφάνιση της μικρής και ξανά μετά από τρεις μέρες.
Επίσης, δεν μπορούσε να δικαιολογήσει ότι στο κινητό του τηλέφωνο βρέθηκαν επικοινωνίες με άτομα από την Γαλλία, πριν και μετά την εξαφάνιση της κόρης του.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως οι γαλλικές Αρχές διερευνούν το ενδεχόμενο η πρώην σύντροφος του πατέρα της Βαλεντίν να πήρε μαζί της το παιδί, με σκοπό να το δώσει για υιοθεσία και να λάβει χρήματα.

Η γυναίκα που υποστηρίζει ότι είναι η μητέρα της Βαλεντίν

Η Αστυνομία γνώριζε από τον πατέρα της Βαλεντίν ότι η μητέρα του κοριτσιού είχε πεθάνει.
Η γυναίκα, που εμφανίστηκε ως μητέρα του παιδιού, ζει στη Γαλλία, πιθανότατα χωρίς να έχει άδεια διαμονής.
Εξετάζεται το κατά πόσο η γυναίκα αυτή που εμφανίζεται ως μητέρα του κοριτσιού ήταν σε επικοινωνία με τη θεία του παιδιού που παρέλαβε τη Βαλεντίν από την Αθήνα και τη μετέφερε στη Γαλλία.
Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι τον Μάρτιο του 2019 ταξίδεψε στη Γαλλία, όπου και συνάντησε τη βιολογική μητέρα του παιδιού και πως αυτή του ζήτησε και κανόνισε τη μεταφορά του παιδιού στη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος υποστήριξε ότι συνόδευσε το παιδί του στο αεροδρόμιο, το οποίο ταξίδεψε με νόμιμο έγγραφο στις 21 Δεκεμβρίου στη Γαλλία.
Ισχυρίστηκε ότι το παιδί ταξίδεψε στη Λυών χωρίς να μπορεί να δώσει συγκεκριμένη διεύθυνση. Ο ίδιος μιλώντας λίγο νωρίτερα με δημοσιογράφους υποστήριξε ότι δεν γνώριζε αρχικά ότι η μητέρα του παιδιού ζει.

Σε κάθε περίπτωση, τα ερωτήματα αναμένονται να λυθούν στο επόμενο διάστημα.

Reader

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here