Σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά και είχε ως βάση το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (28/11), οι αστυνομικές Αρχές πέρασαν χειροπέδες συνολικά σε 14 μέλη της σπείρας, ενώ αναζητούνται και 8 συνεργοί τους. Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες της Γκράβας βρίσκονται και οι δύο αρχηγοί του εγκληματικού δικτύου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κύκλωμα είχε πραγματοποιήσει πάνω από 800 δοσοληψίες πολλές εκ των οποίων μέσα στο σχολικό συγκρότημα του Γαλατσίου, με το χρηματικό όφελος να ξεπερνάει τις 309.000 ευρώ. Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η σπείρα ήταν χωρισμένη σε δύο υποομάδες.

Ναρκωτικά από την Αλβανία και τα Εξάρχεια

Η πρώτη που αποτελούνταν από 8 μέλη είχε ως περιοχή αρμοδιότητας την διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε σχολεία της Γκράβας και γενικότερα στο κέντρο της Αθήνας. Από την άλλη, η δεύτερη εξαμελής υποομάδα δραστηριοποιούνταν κυρίως στο Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας. Ο αρχηγός της πρώτης ομάδας συνεργαζόταν με τον αρχηγό της δεύτερης, ο οποίος του προμήθευε ναρκωτικά, προερχόμενο είτε από την Αλβανία, είτε από την περιοχή των Εξαρχείων.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αρκετοί από τους συλληφθέντες είναι γνώριμοι των Αρχών καθώς στο παρελθόν είχαν καταδικαστεί για παρόμοιες υποθέσεις. Αρκετές φορές τα ναρκωτικά φυλάσσονταν σε πάρκα και σε πλατείες προκειμένου να μην βρεθούν στην κατοχή τους, ενώ είχαν αναπτύξει και έναν κώδικα επικοινωνίας με κωδικοποιημένες λέξεις για τις μεταξύ τους επαφές.

Συγκεκριμένα:
ΙΟΝ ή ΤΣΟ = Κάνναβη τύπου σοκολάτας
ΣΚΟΥ = Κάνναβη υδροπονικής καλλιεργείας
Βερμούδα = Μισό κιλό κάνναβη
Παντελόνι ή Μπουφάν large = Ένα κιλό κάνναβη
Λευκή μπλούζα ή Κυρία = Κοκαΐνη
Φίλος ή Σερβιέτες = Κάνναβη
Πορτοκάλια αλβανικά ή ελληνικά = Ναρκωτικά συγκεκριμένης προελεύσεως

Διαβάστε ακόμα: Πώς η κακόβουλη χρήση του Facebook προκάλεσε μία γενοκτονία. Η άγνωστη περίπτωση των 1000 θανάτων, των ομαδικών βιασμών και της προσφυγιάς 625 χιλ πολιτών
Η Σέρβα μπασκετμπολίστρια που έγινε η πρώτη γυναίκα που απέδρασε από τον Κορυδαλλό. Ήταν μέλος της σπείρας «Ροζ Πάνθηρες» και συμμετείχε σε 100 ληστείες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here