Ξημερώματα 3ης Απριλίου του 1888. Στην κακόφημη συνοικία του Whitechapel στο Ανατολικό Λονδίνο, μια γυναίκα αιμόφυρτη, προσπαθεί τρικλίζοντας να επιστρέψει σπίτι της. Της έχουν κόψει το αυτί και τα πόδια της είναι γεμάτα αίματα, καθώς μέσα στον κόλπο της έχει τοποθετηθεί ένα μαχαίρι που την έχει τραυματίσει θανάσιμα.

Είναι η πόρνη Emma Smith, που τρεις μέρες αργότερα πεθαίνει από ακατάσχετη αιμορραγία. Η δολοφονία της αποτελεί την πρώτη ανεξιχνίαστη υπόθεση, από μια σειρά δολοφονιών που συνέβησαν το διάστημα 1888 – 1889 στο Whitechapel του Λονδίνου.

Αρκετές από αυτές αποδίδονται στον Τζακ τον Αντεροβγάλτη, τον πιο γνωστό κατά συρροή δολοφόνο. Όλοι αυτοί οι φόνοι είχαν ένα κοινό σημείο: Τα θύματα ήταν φτωχές  πόρνες που είχαν στραγγαλιστεί, τους είχε κοπεί ο λαιμός και τους είχαν αφαιρεθεί ζωτικά όργανα.

130 χρόνια μετά επιστήμονες έρχονται να αποκαλύψουν την ταυτότητα του Τζακ του Αντεροβγάλτη μετά από νέες αναλύσεις DNA.

Πρόκειται,  για τον 23χρονο, Πολωνό κομμωτή,  Άαρον Κοσμίνσκι. Μετά από μια νέα εξέταση στη ματωμένη εσάρπα ενός από τα θύματα του Τζακ του Αντεροβγάλτη διαπιστώθηκε ότι το αίμα ανήκε στον Κοσμίνσκι και την Κάθριν Έντοους.

Την ταυτότητά του επιβεβαίωσαν ερευνητές του Πανεπιστημίου Τζον Μουρ του Λίβερπουλ, που δημοσίευσαν το πόρισμά τους στην ιατροδικαστική επιθεώρηση Journal of Forensic Sciences. «Για πρώτη φορά περιγράφουμε τη συστηματική, σε μοριακό επίπεδο ανάλυση του μόνου υλικού αποδεικτικού στοιχείου που συνδέεται με τους φόνους του Τζακ του Αντεροβγάλτη. Η εύρεση στο ίδιο αποδεικτικό στοιχείο δύο προφίλ που ταιριάζουν ενισχύει τις στατιστικές πιθανότητες της συνολικής του ταυτοποίησης καθώς και τις πιθανότητες να είναι αυθεντική η εσάρπα», γράφουν.

Ο 48χρονος επιχειρηματίας Ράσελ Έντουαρντς, που είχε αγοράσει την εσάρπα σε μια δημοπρασία το 2007 ήλθε σε επαφή με τους επιστήμονες πριν από μερικά χρόνια. Η εσάρπα βρέθηκε δίπλα στη σορό της Έντοους με αίμα που πιστευόταν ότι ήταν δικό της.

Η Έντοους δολοφονήθηκε τη νύχτα της 30ης Σεπτεμβρίου του 1888 στην πλατεία Mitre του Ουάιτσαπελ του Λονδίνου και ο διεστραμμένος φονιάς της είχε σκίσει τα μάγουλα και της αφαίρεσε το νεφρό, το οποίο φέρεται στη συνέχεια να καταβρόχθισε.

Διαβάστε επίσης στη «ΜτΧ»: Η τρομερή δολοφονία του τελευταίου θύματος του Τζακ Αντεροβγάλτη. Η ιστορία της φτωχής κοπέλας που στράφηκε στην πορνεία και έκλεισε τον κύκλο του αίματος (Προσοχή! Σκληρές περιγραφές) … 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here