Παρόλο που η Γαλλία έχει κλείσει την εστίαση από τα τέλη Οκτωβρίου εξαιτίας της πανδημίας της νόσου Covid και ο Εμμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε νέο lockdown, υπουργοί φέρονται να συμμετείχαν σε παράνομα, πολυτελή δείπνα, παραβιάζοντας τα ισχύοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. μάλιστα οι εισαγγελικές αρχές του Παρισιού ξεκίνησαν έρευνα για το θέμα αυτό, μετά το ρεπορτάζ που προβλήθηκε από ιδιωτικό κανάλι, το οποίο βασίστηκε σε μια ανώνυμη καταγγελία.

Στο ρεπορτάζ που μεταδόθηκε το βράδυ της Παρασκευής από το ιδιωτικό κανάλι Μ6, μια ανώνυμη πηγή υποστήριζε ότι υπουργοί (τους οποίους δεν κατονόμασε) συμμετείχαν σε αυτά τα παράνομα δείπνα.

https://twitter.com/m6info/status/1378089447271596038

«Οι άνθρωποι που έρχονται εδώ βγάζουν τις μάσκες τους», λέει ένα μέλος του προσωπικού, υπό καθεστώς ανωνυμίας και προσθέτει: «Μόλις περάσεις την πόρτα εδώ, δεν υπάρχει Covid». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι συμμετέχοντες σε  ένα πάρτι που έγινε σε πολυτελές κτήριο, δεν φορούν μάσκες και δεν κρατούν αποστάσεις.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας ….

Ένας από τους οργανωτές, που δήλωσε «συλλέκτης», μίλησε στο κανάλι με αλλοιωμένη φωνή. «Δείπνησα αυτήν την εβδομάδα σε δύο-τρία εστιατόρια, τα λεγόμενα παράνομα εστιατόρια, με κάποιους υπουργούς. Επομένως, το βρίσκω αστείο όλο αυτό. Δημοκρατία έχουμε. Κάνουμε ό,τι θέλουμε».

Χθες, η Εισαγγελία του Παρισιού ανακοίνωσε τη διεξαγωγή έρευνας για το θέμα. Σε αυτή αναφέρεται πως «σκοπός της έρευνας είναι να διαπιστώσει αν τα πάρτι διοργανώνονταν κατά παράβαση των υγειονομικών κανονισμών και να εξακριβώσει ποιοι ήταν οι διοργανωτές και ποιοι οι συμμετέχοντες σε αυτά».

Την ίδια ώρα, μέσω του hashtag #OnVeutLesNoms (θέλουμε τα ονόματα), οι πολίτες δείχνουν την οργή τους μέσω των social media για τις προκλητικές παραβιάσεις των μέτρων.

«Είτε είσαι υπουργός είτε δεν είσαι, όταν συμμετέχεις σε κάτι τέτοιο πληρώνεις διπλό πρόστιμο : 135 ευρώ επειδή δεν φοράς μάσκα και 135 ευρώ επειδή δεν σέβεσαι την απαγόρευση της κυκλοφορίας», υποστηρίζουν κυβερνητικά στελέχη.

Από την πλευρά τους, οι διοργανωτές των κρυφών πάρτι αντιμετωπίζουν ένα χρόνο φυλάκιση και πρόστιμο 15.000 ευρώ καθώς θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή άλλων.

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here