Το παρόν στην οικονομία και την τεχνολογία είναι ψηφιακό. Το μέλλον, για να υπάρξει, οφείλει να είναι “πράσινο”. Η GX Blocks Energy είναι μια καινοτόμος εταιρεία που συνδυάζει τα παραπάνω.

Ειδικεύεται στην ανάπτυξη υπηρεσιών και αποκεντροποιημένων (decentralized) δικτύων στον τομέα της ενέργειας, με στόχο τη δημιουργία υβριδικών υπηρεσιών και νέων πρωτοποριακών προϊόντων στο οικοσύστημα του blockchain. Σε μια περίοδο παγκόσμιων ανακατατάξεων και ευρύτερων αλλαγών σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας λόγω και της πανδημίας από τον κορονοϊό, η καινοτομία, η έρευνα και η πρωτοπορία είναι τα βασικά ζητούμενα για την ομαλή μετάβαση στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται.

Εστιάζοντας εξ αρχής στην αειφορία και στην πράσινη ανάπτυξη σύγχρονων και βιώσιμων ενεργειακών λύσεων σε συνδυασμό με την λειτουργία των data centers, η GX Blocks Energy, μετά την άκρως επιτυχημένη συμμετοχή της στο MIT Enterprise Forum (MITEF) Greece Startup Competition 2019, είναι έτοιμη για την υλοποίηση και τη δυναμική ανάπτυξη του επιχειρησιακού μοντέλου της.

Στις 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, θα ξεκινήσει η διάθεση των έξυπνων συμβολαίων εξόρυξης προς την αγορά. Είναι η πρώτη πλατφόρμα που θα δημιουργήσει το πρώτο ανοιχτό “pool” υποστηριζόμενο με ανανεώσιμο ταμείο ενέργειας, το οποίο υπόσχεται ότι θα:

  • παρέχει την δυνατότητα διαχείρισης των digital assets, μηνιαίες αποδόσεις στους κατόχους των έξυπνων συμβολαίων από την δραστηριότητα της εξόρυξης,
  • επιτρέπει στους χρήστες της πλατφόρμας να δημιουργήσουν το δικό τους έξυπνο προφίλ διαχείρισης των τελικών αποδόσεων της εξόρυξης.
  • συμβάλλει παράλληλα στη μείωση των εκπομπών άνθρακα και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Τεχνολογία και λύσεις: Η τεχνολογία του blockchain χρειάζεται υπολογιστική ισχύ για να εκτελέσει και να επιβεβαιώσει τις συναλλαγές των χρηστών εντός του δικτύου και να υποστηρίξει όλες τις ιδιότητές της. Ως αποτέλεσμα της ραγδαίας εξέλιξης στον τομέα, η κατανάλωση των συγκεκριμένων data centers παγκοσμίως είναι σήμερα μεγαλύτερη από την ετήσια κατανάλωση ενέργειας της Ελλάδας (80 TWh)!

Για τον λόγο αυτό η GX Blocks Energy δημιούργησε ένα νέο μοντέλο διαχείρισης data centers, σε συνδυασμό με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) και την τεχνολογία του blockchain, με σκοπό τη δημιουργία μιας νέας ψηφιακής πλατφόρμας, όπου ο χρήστης, θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες του blockchain οικοσυστήματος.

Η εταιρεία παρέχει στους χρήστες της τη δυνατότητα για την αγορά, διαχείριση digital assets καθώς και την εξόρυξή τους μέσω υβριδικών συμβολαίων και άλλων τεχνολογικών μηχανισμών.

Για το περιβάλλον: Στις 5 Ιουνίου 2020, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η GX Blocks Energy θα γιορτάσει με μια πραγματικά καινοτόμα πρόταση: Θα παρουσιάσει την πρώτη ανοιχτή ψηφιακή πλατφόρμα που θα υποστηρίζεται από ΑΠΕ (ανανεώσιμες πηγές ενέργειας). Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της ίδρυσης μιας διαδικτυακής δεξαμενής (digital pool), η οποία θα αποτελείται από ένα αποκεντρωποιημένο δίκτυο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για τη λειτουργία των data centers της.

Συνδέοντας την παραγόμενη ενέργεια από την εκμετάλλευση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με την απαιτούμενη ηλεκτρική ενέργεια για τη λειτουργία των servers, η GX Blocks καταφέρνει σε σημαντικό βαθμό την αύξηση της αποδοτικότητάς της. Συνεπώς, με την εξασφάλιση της απαιτούμενης ενέργειας των data mining servers αυξάνονται οι τελικές αποδόσεις στα συμβόλαια της εξόρυξης από τη διανομή της υπολογιστικής ισχύος που θα παρέχει η πλατφόρμα της GX Blocks Energy στο δίκτυο του blockchain.

Στόχος της GX Blocks Energy είναι η δημιουργία/εκμετάλλευση υδροηλεκτρικών, αιολικών και μεγάλων φωτοβολταϊκών πάρκων, αλλά και η συμμετοχή της σε project  ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με τα οποία ταυτόχρονα θα μειώσει τους παραγόμενους ρύπους από τα data centers της, δίνοντας έμφαση στην αειφόρο ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος._

* Blockchain: To blockchain είναι μια αυξανόμενη λίστα αρχείων που συνδέονται χρησιμοποιώντας μηχανισμούς κρυπτογραφίας. Βάσει σχεδιασμού, ένα blockchain είναι ανθεκτικό στην τροποποίηση των δεδομένων. Με απλά λόγια είναι ένας «ανοικτός, κατανεμημένος ρόλος που μπορεί να καταγράφει τις συναλλαγές μεταξύ δύο μερών αποτελεσματικά και με επαληθεύσιμο και μόνιμο τρόπο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here