Η Γκισλέιν Μάξγουελ φιγουράρει σε φωτογραφίες δίπλα σε πολιτικούς, επιχειρηματίες, ακόμα και πρίγκιπες. 

Επίσημα, ασχολείται με τις δημόσιες σχέσεις. Οι δραστηριότητες της όμως επεκτείνονται και στις … κρεβατοκάμαρες των πελατών της όπως επισημαίνει η Telegraph. O λόγος που ήρθε ξανά στο προσκήνιο είναι η φιλία της με τον Έπσταιν, που βρέθηκε απαγχονισμένος στο κελί του. Η φήμη που επικρατεί είναι ότι η προαγωγός πολυτελείας ήταν στις υπηρεσίες του.

Με πτυχίο από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, και ένα βαρύ όνομα από τον χρεοκοπημένο μεγιστάνα των ΜΜΕ στη Βρετανία Ρόμπερτ Μάξγουελ, η Γκισλέιν μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Όταν έφυγε από τη ζωή ο πατέρας της, συνδέθηκε ερωτικά με τον Έπσταιν. Μετακόμισε στο Μανχάταν, μπαίνοντας ενεργά σαν διευθυντικό στέλεχος στο χώρο των επιχειρήσεων.

Είχε ήδη όμως έναν πολύ ισχυρό κύκλο γνωριμιών που συμπεριλάμβανε πρίγκιπες και βασιλείς και εξέχουσες προσωπικότητες. Από τον Δούκα της Υόρκης, δηλαδή τον πρίγκιπα Ανδρέα, γιο της Βασίλισσας Ελισάβετ και αδελφό του Καρόλου, τον μάγο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, μέχρι τον Ελον Μασκ της «Tesla» και τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρίγκιπας Ανδρέας στο αυτοκίνητό του με τη Γκισλέιν Μάξγουελ το 2000

Όλα αυτά συμβαίνουν τη δεκαετία του 1990, όπου η ερωτική της σχέση με τον Έπσταιν εξελισσόταν. Όταν αποφάσισαν να χωρίσουν, δεν θέλησαν να λήξουν και την κοινή επαγγελματική τους δραστηριότητα. Συνέχισαν να είναι στενοί φίλοι και συνεργάτες.

Ήταν το δεξί του χέρι. Οργάνωνε τις συναντήσεις του και γνώριζε όλα του τα μυστικά, ακόμα και τα πιο σκοτεινά. Κάπως έτσι αρχίζει και η εμπλοκή της στο σκάνδαλο. Σύμφωνα με έγγραφα που κατέθεσαν μάρτυρες σε δικαστήριο, η Γκισλέιν ήταν ο βασικός σύνδεσμος που του έκανε γνωριμίες όχι μόνο με επιχειρηματίες, αλλά και με πολλά ανήλικα κορίτσια, με στόχο αποκλειστικά το σεξ. Η ίδια έχει αρνηθεί τις κατηγορίες.

Με τον Ντόναλντ και την Μελάνια Τραμπ

Τις καταθέσεις έχουν κάνει οι ίδιες οι ανήλικες που κακοποιήθηκαν από τον Επστάιν και έχουν κατονομάσει την Μάξγουελ ως το άτομο που έκανε την πρώτη επαφή μεταξύ τους. Μία από αυτές, η Βιρτζίνα Γκιούφρι, είχε καταθέσει στο δικαστήριο ότι είχε συμφωνήσει και είχε πληρωθεί από την Γκισλέιν για να κάνει μασάζ στον Επστάιν, όμως τελικά αυτός την κακοποίησε και τη βίασε, όταν ήταν 15 ετών.

Η ίδια γυναίκα έχει καταθέσει ότι είχε κάνει σεξ με τον πρίγκιπα Ανδρέα όταν ήταν 17 ετών, αλλά και με πολλούς άλλους πλούσιους και διάσημους φίλους του Επστάιν. Η Μαρία Φάρμερ, είχε καταγγείλει την Γκισλέιν και τον Επστάιν ότι μαζί επιτέθηκαν σεξουαλικά στην 15χρονη αδερφή της. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Telegraph η Γκισλέιν δεν έχει εμφανιστεί εδώ και εβδομάδες σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here