«Ο αγώνας συνεχίζεται»  έγραψε σε ανάρτησή της στο Instagram σήμερα, η Κάρλα Μπρούνι αφού ο σύζυγός της και πρώην Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί κρίθηκε ένοχος διαφθοράς.

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών ετών στον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί για τις κατηγορίες διαφθοράς και δωροδοκίας που αντιμετώπιζε. Η πρόταση των δικαστών ήταν καταδίκη τεσσάρων ετών για τον 66χρονο Σαρκοζί, εκ των οποίων εκτιτέα έπρεπε να είναι τουλάχιστον δύο.

Ο ίδιος ο Σαρκοζί, που είναι ο δεύτερος πρόεδρος της Γαλλίας που καταδικάζεται για διαφθορά μετά τον Ζακ Σιράκ δήλωσε στο δικαστήριο ότι «ποτέ. Ποτέ δεν έκανα κατάχρηση της επιρροής μου, φερόμενης ή πραγματικής».

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας …

Έτσι λίγο μετά την απόφανση του δικαστηρίου, η πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας θέλοντας να δείξει δημόσια τη στήριξη  της στον σύζυγο της αλλά και την οργή της για την απόφαση ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μια φωτογραφία γράφοντας «τι αδυσώπητος παραλογισμός αγάπη μου Νικολά Σαρκοζί, η μάχη συνεχίζεται, η αλήθεια θα βγει στο φως», με hashtag δικαιοσύνη.

«Θα ασκήσουμε έφεση κατά της απόφασης» ανακοίνωσε το απόγευμα η Ζακλίν Λαφόν, δικηγόρος του Νικολά Σαρκοζί. «Ο πρόεδρος, προφανώς, αμφισβητεί αυτή την καταδίκη, η οποία μας προκαλεί από τη μία απορία, αλλά και αγανάκτηση» δήλωσε η δικηγόρος του Νικολά Σαρκοζί. «Το συναίσθημα που έχουμε σήμερα είναι πως αυτή η απόφαση βρίσκεται σε απόλυτη δυσαρμονία με την πραγματικότητα των καταθέσεων», πρόσθεσε.

Η Λαφόν διαβεβαίωσε πως ο Σαρκοζί ήταν «ψύχραιμος» κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης της ετυμηγορίας του δικαστηρίου, ενώ παρέμεινε «αποφασισμένος να εξακολουθήσει να διαλαλεί την αθωότητά του για την υπόθεση».

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here