Οι φωτογραφίες της παλιάς Αθήνας είναι εντυπωσιακές γιατί δείχνουν πόσο διαφορετική ήταν η πρωτεύουσα στο παρελθόν.
Μέσα από τις φωτογραφίες- ντοκουμέντα των φωτογράφων προηγούμενων αιώνων, εκτός από τους δρόμους και τα όμορφα νεοκλασικά κτίρια, παρατηρούμε και στιγμές της καθημερινής ζωής.

Θα δείτε τα κάρα στην οδό Πλουτάρχου στο Κολωνάκι, τις πρώτες πόζες μπροστά από τις Καρυάτιδες στο Ερέχθειο, αλλά και τις περίφημες Μούσες στην Ομόνοια.
Τότε που το άγαλμα της Καλλιόπης ατυχώς μεταφέρθηκε δίπλα στα ουρητήρια και οι άνδρες στο στρατό ονόμασαν καλλιόπη την αγκαρεία στις τουαλέτες…

Βλέπουμε ακόμα τα επαγγέλματα που χάθηκαν στον χρόνο, τη μόδα των διαφορετικών κοινωνικών τάξεων, ακόμα και το που κάθονταν οι πολίτες στις επίσημες εκδηλώσεις όταν παρίστατο και ο βασιλιάς.

Δείτε στο βίντεο της «Μηχανής του Χρόνου», ιστορικές φωτογραφίες της παλιάς Αθήνας από το 1850 έως τα μέσα της δεκαετίας του 1930.
Εικονίζεται το πολύγωνο περίπτερο όπου καθόταν ο βασιλιάς Όθωνας στις δημόσιες εμφανίσεις του, οι δρόμοι της πόλης απ΄ όπου περνούσε ο «κωλοσούρτης» και η εκκλησία στο κέντρο της Αθήνας όπου λειτουργούσε ο περίφημος βρετανός «κατάσκοπος με τα ράσα».

Διαβάστε επίσης στη «ΜτΧ»: Τι απέγινε ο λόφος στην καρδιά του Κολωνακίου που τον αποκαλούσαν «Μικρός Λυκαβηττός». Στην ανοικοδόμηση της Αθήνας έγινε νταμάρι και με τις πέτρες του χτίστηκαν πολλά νεοκλασικά…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here