Η εγκληματική οικογένεια που δολοφόνησε 20 ταξιδιώτες. Η μάνα δολοφονούσε τους άνδρες της και είχε σκοτώσει τρία από τα 12 παιδιά της. Η ιστορία που συγκλόνισε τις ΗΠΑ

Η εγκληματική οικογένεια που δολοφόνησε 20 ταξιδιώτες. Η μάνα δολοφονούσε τους άνδρες της και είχε σκοτώσει τρία από τα 12 παιδιά της. Η ιστορία που συγκλόνισε τις ΗΠΑ

Οι αιμοσταγείς Benders ήταν μια τετραμελής «οικογένεια»κατά συρροή δολοφόνων. Για έναν ολόκληρο χρόνο, από τον Μάιο του 1871 έως τον Δεκέμβριο του 1872, σκότωναν τους ταξιδιώτες που διανυκτέρευαν στο πανδοχείο τους και μετά τους λήστευαν. Αν και δεν υπάρχει ακριβής αριθμός, εκτιμάται πως τα θύματα τους ήταν πάνω από είκοσι συμπεριλαμβάνοντας ένα βρέφος και ένα μικρό κορίτσι. Όταν έγινε γνωστή η δράση τους κατάφεραν να διαφύγουν και κανείς δεν γνωρίζει τι απέγιναν.

Η έναρξη της επιχείρησης και η μέθοδος τους

Τον Οκτώβριο του 1870, πέντε οικογένειες πνευματιστών φιλοξενήθηκαν στη βορειοδυτική κομητεία Labette των ΗΠΑ. Μία από τις οικογένειες ήταν οι Benders. Στο Great Osage Trail, τον μοναδικό τότε δρόμο για να ταξιδέψει κανείς πιο δυτικά, έφτιαξαν μια ξύλινη οικία.

Στο πίσω μέρος ζούσαν και μπροστά ήταν το μαγαζί τους όπου οι ταξιδιώτες μπορούσαν να κάνουν στάση για ένα γεύμα ή ακόμα και να διανυκτερεύσουν.

Η Kate απασχολεί το ανυποψίαστο θύμα όσο ο John Bender ή ο γιος του που κρύβεται πίσω από τη κουρτίνα θα τον χτυπήσει με σφυρί στο κεφάλι YouTube

Μαρτυρίες ανθρώπων που κατάφεραν να ξεφύγουν, διηγήθηκαν τη τεχνική που χρησιμοποιούσαν για να σκοτώσουν τα θύματα τους. Όταν ένας επισκέπτης θα έμενε στο πανδοχείο, οι οικοδεσπότες τον καλούσαν το τραπέζι, σε μία δήθεν τιμητική θέση.

Κάτω από αυτή τη θέση υπήρχε μία καταπακτή που οδηγούσε σε κελάρι. Η πλάτη του θύματος ήταν στραμμένη προς την κουρτίνα και η 23χρονη Kate, η κόρη της οικογένειας, προσπαθούσε να αποσπάσει την προσοχή του, όσο ο  60χρονος John Bender ή ο γιος του, ο 25χρονος John, που κρυβόταν πίσω από την κουρτίνα θα τον χτυπούσε στο κεφάλι με ένα σφυρί.

Μετά αναλάμβαναν οι γυναίκες. H 55χρονη Elvira και η κόρη της του έκοβαν το λαιμό ώστε να σιγουρευτούν ότι ήταν νεκρός. Το άψυχο σώμα του το έριχναν στη καταπακτή. Αφού του έπαιρναν τα χρήματα και ό, τι πολύτιμο είχε πάνω του, στη συνέχεια τον έθαβαν κάπου στο κτήμα, όπου είχαν χτίσει το σπίτι τους. Ένας άντρας που κατάφερε να διαφύγει υποστήριξε ότι όταν αρνήθηκε να καθίσει εκεί που του υπέδειξε η Kate, λόγω των λεκέδων του καθίσματος, τον απείλησε με μαχαίρι.

Μέσω μιας καταπακτής τα άψυχα σώματα οδηγούνταν στο κελάρι YouTube

Πάνω από δώδεκα τρύπες από σφαίρες βρέθηκαν στην οροφή και στις πλευρές της καμπίνας. Τα μέσα ενημέρωσης εικάζουν ότι μερικά από τα θύματα είχαν προσπαθήσει να αντισταθούν αφού χτυπήθηκαν με το σφυρί.

Προφίλ της οικογένειας

Η  Elvira ήταν εξαιρετικά αντιπαθητική στους γείτονες. Την χαρακτήριζαν συχνά ως «διάβολο». Η ίδια αλλά και ο John Bender μιλούσαν ελάχιστα αγγλικά. Τα παιδιά τους όμως τα μιλούσαν άπταιστα. Η κόρη τους Kate θεωρούσε πως είχε υπερφυσικές δυνάμεις και μπορούσε να θεραπεύει τους ασθενείς. Είχε δώσει διαλέξεις για τον πνευματισμό κερδίζοντας μεγάλη φήμη τόσο η ίδια όσο και το πανδοχείο καθώς πολλοί έρχονταν να την επισκεφτούν.

Πιστεύεται, πως ήταν Γερμανοί μετανάστες. Μάλιστα κάποιοι από τους γείτονες ισχυρίστηκαν πως η Kate και ο John δεν ήταν αδέρφια μεταξύ τους αλλά σύζυγοι. Η ίδια η Kate είχε δηλώσει δημόσια στις διαλέξεις της πως υποστηρίζει την «ελεύθερη αγάπη» και κατήγγειλε όλους τους κοινωνικούς κανονισμούς που προωθούν την αγνότητα, χαρακτηρίζοντας τους ως «άθλιες απαιτήσεις της κοινωνίας». Διατηρούσε  σαρκικές σχέσεις με τον αδερφό της και υποστήριζε με τόλμη το δικαίωμά της να το κάνει. Αργότερα βρέθηκε ένα χειρόγραφο διάλεξης της όπου έλεγε « Θα περιοριστούμε σε μια μόνο αγάπη και θα αρνηθούμε στη φύση μας τη σωστή κυριαρχία της; Ακόμα κι αν πρόκειται για το πάθος ενός αδερφού προς την αδερφή του, εγώ λέω ότι δεν πρέπει να καταπιέζεται».

Πρώτα θύματα

Τον Μάιο του 1871, βρέθηκε στο Drum Creek το σώμα ενός ανθρώπου εν ονόματι Τζόουνς. To κρανίο του είχε συνθλιβεί και ο λαιμός του ήταν κομμένος. Τον Φεβρουάριο του 1872, βρέθηκαν τα πτώματα δύο ανδρών έχοντας τους ίδιους τραυματισμούς με τον Τζόουνς. Μέχρι το 1873, οι αναφορές για αγνοούμενους που είχαν περάσει από την περιοχή είχαν γίνει τόσο συχνές που οι ταξιδιώτες άρχισαν να αποφεύγουν το μονοπάτι.

Μυστηριώδεις εξαφανίσεις

Το χειμώνα του 1872, ο George Newton Longcor και η κορούλα του, έφυγαν από το Independence του Κάνσας για να εγκατασταθούν στην Αϊόβα και δεν τους είδαν ποτέ ξανά. Την επόμενη χρονιά, ο παλιός γείτονας και γιατρός του Longcor, ο William Henry York, έφυγε από το Indepedence προς αναζήτηση τους. Ρώτησε τους κατοίκους που έμεναν στο  μονοπάτι και στη συνέχεια έφτασε στο Fort Scott. Στις 9 Μαρτίου ξεκίνησε να γυρίσει πίσω στο σπίτι του αλλά  δεν έφτασε ποτέ.

Ο York είχε δύο αδέρφια, τον συνταγματάρχη Ed York που ζούσε στο Fort Scott και τον Alexander M. York, που ήταν μέλος της Γερουσίας του Κάνσας. Και οι δύο γνώριζαν για τα ταξιδιωτικά σχέδια του αδερφού τους και όταν έμαθαν ότι αγνοείται ξεκίνησαν αποστολή αναζήτησης του. Ο συνταγματάρχης, επικεφαλής μιας ομάδας πενήντα ανδρών, ρώτησε κάθε ταξιδιώτη κατά μήκος του μονοπατιού και επισκέφτηκε όλα τα σπίτια της περιοχής.

Στις 28 Μαρτίου 1873, ο συνταγματάρχης έφτασε στο πανδοχείο των Benders προκειμένου να συλλέξει πληροφορίες. Οι Benders  παραδέχτηκαν πως ο William York είχε μείνει μαζί τους αλλά τον έπεισαν πως ίσως είχε πέσει θύμα των Ινδιάνων. Ο Ed York έμεινε στο πανδοχείο για δείπνο αλλά  μερικές μέρες αργότερα αφού πληροφορήθηκε ότι μια γυναίκα έφυγε από το πανδοχείο απειλούμενη από την Elvira με μαχαίρια επέστρεψε μαζί με την ομάδα του. Η Elvira προσποιούνταν ότι δεν μπορούσε να καταλάβει αγγλικά αλλά όταν ο συνταγματάρχης επανέλαβε τις κατηγορίες, η Έλβιρα εξοργίστηκε και ισχυρίστηκε ότι η γυναίκα αυτή ήταν μια μάγισσα που είχε καταραστεί τον καφέ της. Για πρώτη φορά αποκάλυψε πως τα αγγλικά της δεν ήταν και τόσο άσχημα. Πριν φύγουν από το σπίτι της, η Kate του ζήτησε να επιστρέψει μόνος του την επόμενη Παρασκευή και με τις υπερφυσικές της ικανότητες θα τον βοηθούσε να βρει τον αδερφό του.

Ο συνταγματάρχης και οι άντρες του ήταν πεπεισμένοι ότι οι Benders και μια γειτονική οικογένεια, οι Roaches, ήταν ένοχοι και ήθελαν να τους κρεμάσουν. Πρώτα όμως έπρεπε να βρεθούν αποδεικτικά στοιχεία. Οι γειτονικές κοινότητες άρχισαν να κατηγορούν τη κοινότητα Osage  πως εκείνη ευθύνεται για τις εξαφανίσεις. Σε συνάντηση που οργάνωσε ο δήμος αποφασίστηκε να ληφθεί ένταλμα έρευνας για την αναζήτηση κάθε αγροτεμαχίου μεταξύ Big Hill Creek και Drum Creek.

Τρεις μέρες μετά τη συνάντηση,  ένας κτηνοτρόφος παρατήρησε ότι το πανδοχείο των Benders είχε εγκαταλειφθεί. Ανέφερε το γεγονός στο δήμο, αλλά εξαιτίας της κακοκαιρίας πέρασαν μέρες μέχρι να ξεκινήσουν τις έρευνες. Ο συνταγματάρχης μαζί με εθελοντές όταν έφτασαν στο πανδοχείο ανακάλυψαν πως δεν υπήρχε ούτε φαγητό ούτε τα προσωπικά αντικείμενα των Bendres. Μια άσχημη μυρωδιά υπήρχε στο χώρο. Εντοπίστηκε μια καταπακτή κάτω από ένα κρεβάτι όπου βρέθηκε πηχτό αίμα. Το πέτρινο δάπεδο ήταν σπασμένο με βαριοπούλα αλλά δεν βρέθηκαν πτώματα.

Οι άνδρες μετακίνησαν τη καμπίνα για να σκάψουν κάτω από αυτήν, αλλά και πάλι δεν βρέθηκαν πτώματα. Με μια μεταλλική ράβδο όμως κατάφεραν να εντοπίσουν γύρω από το σπίτι δέκα άψυχα σώματα. Ανάμεσα τους ήταν και το σώμα του William York. Είχε θαφτεί με το κεφάλι του στραμμένο προς τα κάτω και τα πόδια του σχεδόν σκεπασμένα. Όλα τα θύματα έφεραν τραύματα στο κεφάλι τους από σφυρί και ο λαιμός τους ήταν κομμένος. Μόνο το σώμα ενός νεαρού κοριτσιού βρέθηκε χωρίς αρκετούς τραυματισμούς, οι οποίοι ήταν ικανοί να επιφέρουν το θάνατο της. Ίσως είχε στραγγαλιστεί ή θαφτεί ζωντανή. Σε πηγάδι μάλιστα βρέθηκαν διάφορα ακρωτηριασμένα μέλη από τα πτώματα.

Το πανδοχείο των Benders wikipedia

Νεκροί οι Benders ή και όχι;

Ο γερουσιαστής και αδελφός του William York προσέφερε ανταμοιβή 1.000$  σε όποιον είχε πληροφορίες που θα οδηγούσαν στη σύλληψη των Benders.Οι προσπάθειες για να εντοπιστούν ήταν πολλές. Ένας οδηγός τρένου ισχυρίστηκε πως τους είδε να επιβιβάζονται στο Τέξας.

Μια εθελοντική ομάδα που ερευνούσε την υπόθεση ισχυρίστηκε ότι σκότωσε τους άντρες και την Elvira και έκαψε ζωντανή την Kate, καθώς πίστευαν ότι ήταν μάγισσα. Μια άλλη ομάδα ισχυρίστηκε ότι έπιασε τους Benders και ότι έριξαν τα πτώματά τους στον ποταμό Verdigris.  Ωστόσο, καμία από αυτές τις ιστορίες δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ, ούτε βρέθηκαν πτώματα. Έτσι οι περισσότεροι πίστευαν ότι οι Benders κατάφεραν να δραπετεύσουν.

Το πραγματικό προφίλ της «οικογένειας»

Το πραγματικό όνομα του 60χρονου Bender ήταν John Flickinger. Αν και φημολογείται ότι  αυτοκτόνησε το 1884 στη λίμνη του Μίσιγκαν, άλλοι πιστεύουν ότι η Elvira και η Kate τον δολοφόνησαν επειδή το έσκασε με όλα τα μετρητά και τα πολύτιμα αντικείμενα που είχαν πάρει από τα θύματά τους.

Φυσικά και το όνομα Elvira Bender ήταν ακόμη ένα ψέμα. Το κανονικό της όνομα ήταν Almira Meik. Παντρεύτηκε σε μικρή ηλικία με τον George Griffith και αφού έκαναν δώδεκα παιδιά, συμπεριλαμβανομένης της Kate ή αλλιώς Eliza όπως πραγματικά την έλεγαν, ο Griffith πέθανε ξαφνικά. Κάποιοι υποστηρίζουν πως τον σκότωσε η Elvira εξαιτίας ενός βαθουλώματος που είχε στο κεφάλι του. Έμοιαζε σαν κάποιος να τον είχε χτυπήσει με σφυρί.  Ξαναπαντρεύτηκε αρκετές φορές, σκοτώνοντας τους συζύγους της, καθώς και τρία από τα μεγαλύτερα παιδιά της, ώστε να μην καταθέσουν εναντίον της.

Ο νεαρός John Bender ονομαζόταν John Gebhardt και παρόλο που προσπάθησαν να πείσουν τον κόσμο ότι με την Kate ήταν αδέλφια πολλοί ήταν εκείνοι που πίστευαν ότι ήταν ζευγάρι, χωρίς να πέσουν έξω. Μετά την απόδραση των Benders, ένας ντετέκτιβ, ισχυρίστηκε ότι είχε εντοπίσει τον Gebhardt στα σύνορα Τέξας – Μεξικού και διαπίστωσε ότι είχε πεθάνει από αποπληξία.

Οι συγκλονιστικές ιστορίες και οι φήμες γύρω από τους Benders συνεχίστηκαν και στον 20ο αιώνα. Αυτό όμως που τους συνέβη πραγματικά  παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια.

Αρχική Εικόνα: Wikipedia

Διαβάστε στη «ΜτΧ»: Η ταπεινή οικιακή βοηθός που δηλητηρίαζε όποιον τολμούσε να την επιπλήξει. Πως σκότωσε με αρσενικό πάνω από 23 ανθρώπους

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

mixanitouxronou.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Χρίστος Βασιλόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Δημήτρης Πετρόπουλος

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος Ο.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος

Έδρα - Γραφεία: Σόλωνος 85, ΑΘΗΝΑ 10679

ΑΦΜ: 800991040, ΔΟΥ: Α' Αθηνών

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2103647909

close menu

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.