«Εγώ και τα 12 αδέλφια μου είμαστε αλυσοδεμένοι στο σπίτι για χρόνια»: Το ανατριχιαστικό τηλεφώνημα που έφερε στο φως την τρομακτική ιστορία της οικογένειας Τούρπιν.

Έχουν περάσει περίπου 15 μήνες από τότε που ήρθε στο φως της δημοσιότητας η ιστορία της οικογένειας Τούρπιν, όπου οι δύο γονείς κρατούσαν αλυσοδεμένα μέσα στο σπίτι τα 13 παιδιά τους. Τώρα η αστυνομία αποκάλυψε και την κλήση που έκανε στην άμεσο δράση ένα από τα παιδιά που κρατούνταν αιχμάλωτα στο «σπίτι φρίκης» και που οδήγησε στην αποκάλυψη στης φρικιαστικής ιστορίας.

Ο Ντέβιντ Τούρπιν, 57 ετών, και η Λουίζ Τούρπιν, 50 ετών, περιμένουν την ετυμηγορία του δικαστηρίου και εικάζεται πως θα δεχτούν ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 25 ετών την Παρασκευή, αφού παραδέχτηκαν την ενοχή τους για την κακομεταχείριση των παιδιών τους και την φυλάκιση τους μέσα στο σπίτι.

Το ζευγάρι συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2018, όταν η 17χρονη κόρη τους Τζόρνταν διέφυγε από το σπίτι τους στο Πέρις της Καλιφόρνιας και κάλεσε την αστυνομία, ενώ είπε στο τηλεφωνικό κέντρο: «Οι γονείς μου μας κακομεταχειρίζονται.

«Οι δύο αδελφές μου τώρα είναι δεμένες μεταξύ τους … είναι δεμένες στο κρεβάτι τους».

Η Τζόρνταν αποκάλυψε επίσης ότι αυτή και τα άλλα 12 αδέλφια της ζούσαν μέσα σε βρωμιά και ότι δεν είχε κάνει μπάνιο για περίπου ένα χρόνο.Έμεναν αλυσοδεμένοι για έναν ή δύο μήνες και απελευθερώνονταν μόνο για να βουρτσίσουν τα δόντια τους ή να χρησιμοποιήσουν το μπάνιο.

Στο ηχητικό κλιπ, ο τηλεφωνητής της αστυνομίας τη ρωτάει αν κάποιος στο σπίτι παίρνει οποιοδήποτε φάρμακο και απαντά: «Ω, δεν ξέρω τι είναι η φαρμακευτική αγωγή». Η έφηβη είπε επίσης ότι κανένα από τα αδέλφια, συμπεριλαμβανομένης και της ίδιας, δεν παρακολούθησε το σχολείο.

Είπε στο τηλέφωνο: «Δεν πάμε στο σχολείο. Η μητέρα μας λέει στους ανθρώπους ότι είμαστε στο σπίτι μας … έχει μια ψεύτικη ιδιωτική σχολή, αλλά δεν κάνουμε πραγματικά σχολείο. Δεν έχω τελειώσει το δημοτικό και είμαι 17.»

Η Τζόρνταν περιέγραφε στο τηλέφωνο τη φρίκη που ζήσε εκείνη και τα αδέλφια της για 20 λεπτά , ενώ προσπάθησε να περιγράψει και τη θέση του σπιτιού. Είπε: «Δεν έχω βγει ποτέ, δεν βγαίνω πολύ, γι ‘αυτό δεν ξέρω τίποτα για τους δρόμους ή οτιδήποτε άλλο».

Όταν διασώθηκαν, όλα τα παιδιά, εκτός από το μικρότερο, ένα πολύ μικρό παιδί, ήταν «σοβαρά υποσιτισμένα», δήλωσε ο εισαγγελέας.

Η μεγαλύτερη- μια 29χρονη γυναίκα – ζύγισε μόνο 37 κιλά. Τα παιδιά δήλωσαν στους αξιωματικούς ότι τα λιμοκτονούσαν και τα κλείδωναν σε κλουβιά. Ποτέ δεν έτρωγαν πρωινό και θα έτρωγαν μόνο φυστικοβούτυρο, κατεψυγμένο μπουρίτο ή τσιπς για μεσημεριανό γεύμα και δείπνο, σύμφωνα με την αστυνομία.

Τον Φεβρουάριο, ο Τζακ Όσμπορν, που εκπροσωπεί τα παιδιά, δήλωσε ότι τα εννέα ενήλικα παιδιά είναι πλέον υγιή και συνεχίζουν με τη ζωή τους. Οι γονείς κατηγορήθηκαν ότι κακοποίησαν 12 από τα 13 παιδιά τους, συμπεριλαμβανομένης, σε ορισμένες περιπτώσεις, και σωματικής βίας, δήλωσαν οι εισαγγελείς.

Ομολόγησαν την ενοχή τους για έναν αριθμό βασανιστηρίων και έναν αριθμό καταχρήσεων, καθώς και για ψευδή φυλάκιση, για παιδική απειλή και για κακοποίηση ενηλίκων. Ο εισαγγελέας δήλωσε στο δικαστήριο: «Εκτός κι εάν μια επιτροπή εφέσεων … αποφασίσει ότι πρέπει να απελευθερωθούν, θα υπηρετήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους στη φυλακή».

Reader

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here