1988. Στο στούντιο της ΕΡΤ ο τραγουδιστής Βασίλης Παπακωνσταντίνου, έδινε συνέντευξη στην τηλεοπτική εκπομπή «3 στον αέρα», που παρουσίαζαν η Σεμίνα Διγενή, ο Γιάννης Δημαράς και ο Γιώργος Παπαδάκης.

Η συζήτηση αφορούσε τα νέα τραγούδια του δημοφιλούς καλλιτέχνη, αλλά και τις εκρηκτικές εμφανίσεις του στις συναυλίες.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης όμως, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ρωτήθηκε για το μεγάλο πρόβλημα των ναρκωτικών, αλλά και τη διακίνησή τους. Η συνολική απάντησή του ήταν μάλλον προφητική.
Περιέγραφε τα σημερινά προγράμματα χορήγησης μεθαδόνης για τους χρήστες, με τα οποία πίστευε ότι θα μπορούσαν αφενός να βοηθηθούν και αφετέρου να χτυπηθούν οι έμποροι του λευκού θανάτου.
Κατήγγειλε όμως εμμέσως πλην σαφώς και την τότε πρακτική κυκλωμάτων και της αστυνομίας που γνώριζαν τη διακίνηση και δεν έκαναν τίποτα για να την αποτρέψουν.
Για να περιγράψει τι συνέβαινε αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό που ήταν αυτόπτης μάρτυρας στα Εξάρχεια. Νέοι και νέες που είχαν εντοπίσει έμπορο να πουλάει πρέζα, του επιτέθηκαν και τον ξυλοφόρτωσαν. Αντί όμως να συλληφθεί ο έμπορος για διακίνηση, η ΕΛΑΣ έστειλε τα ΜΑΤ για να τους διαλύσει.

Παρακολουθείστε το σχετικό βίντεο.

 

Διαβάστε στη «ΜτΧ»: Βασίλης Παπακωνσταντίνου: «Το όνομα μου το πήρα από τον αδερφό του πατέρα μου που τον σκότωσαν οι χίτες στον Εμφύλιο. Τον κρέμασαν, τον αποκεφάλισαν και κλωτσούσαν το κεφάλι του»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here