Σε μεταμόσχευση προσώπου υποβλήθηκε ο 26χρονος από την Καλιφόρνια που πυροβόλησε το κεφάλι του σε μια προσπάθεια να αυτοκτονήσει. 

Ο νεαρός Κάμερον Άντεργουντ που εργαζόταν ως οξυγονοκολλητής υπέφερε από κατάθλιψη. Σε μία στιγμή απελπισίας ο Άντεργουντ έστρεψε το όπλο στο πρόσωπό του και πάτησε την σκανδάλη. Το μεγαλύτερο τμήμα του σαγονιού του καταστράφηκε, έχασε όλα του τα δόντια εκτός από ένα, η μύτη του διαλύθηκε, όπως και ένα μέρος της άνω γνάθου και του ουρανίσκου του.
Το περιστατικό έγινε τον Ιούνιο του 2016. Παρά τον βαρύ τραυματισμό του, ο Άντεργουντ επιβίωσε.

Βρισκόταν έξι μήνες σε αναμονή μέχρι που τον περασμένο Ιανουάριο βρέθηκε δωρητής. Σύντομα μπήκε στο χειρουργείο για να υποβληθεί σε μεταμόσχευση προσώπου. Περισσότεροι από 100 γιατροί και νοσοκόμοι συμμετείχαν στην απαιτητική αυτή εγχείρηση, η οποία διήρκεσε περίπου 25 ώρες.

Τα αποτελέσματα της εγχείρησης ήταν εντυπωσιακά, καθώς ένα σημαντικό μέρος του προσώπου του έχει αποκατασταθεί.
«Αν και βρίσκομαι ακόμη στο στάδιο της ανάρρωσης και δεν έχουν αποκατασταθεί πλήρως η κινητικότητα των μυών του προσώπου μου, ειδικά στα χείλη μου, είμαι πολύ ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Έχω μύτη και στόμα και μπορώ πλέον να χαμογελάσω, να μιλήσω και να καταναλώσω στερεές τροφές. Έχουν σημειωθεί τόσο εκπληκτικές πρόοδοι στην χειρουργική κι εγώ είμαι η ζωντανή απόδειξη» είπε.

Δωρητής ήταν ο φοιτητής του Πανεπιστημίου Johns Hopkins Γουίλιαμ Φίσερ που μετά από μακρά μάχη με ψυχική ασθένεια, άφησε την τελευταία του πνοή την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2017.

Η μητέρα του Φίσερ ανέφερε «Ο θάνατος του γιου μου ήταν μια τραγωδία. Αλλά είμαι ευγνώμων που τιμώντας την απόφασή του μπορέσαμε να δώσουμε ζωή σε άλλους και ειδικά που ο Γουίλ και Δρ Ροντρίγκεζ έδωσαν στον Κάμερον την ευκαιρία να κυνηγήσει τα όνειρά του», ανέφερε η μητέρα του Φίσερ, Σάλι σε ανακοίνωσή της.

«Για μένα η συμμετοχή σ’ αυτή την εμπειρία ήταν πηγή δύναμης σε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Δεν νομίζω ότι θα άντεχα το θάνατο του Γουίλ αν δεν υπήρχε ο Κάμερον. Ο Κάμερον έχει όλη τη ζωή μπροστά του και συγκινούμαι με την ιδέα ότι ο Γουίλ τον βοηθά να έχει μια καλύτερη ζωή».
Ο  Άντεργουντ ευχαρίστησε την οικογένεια του Φίσερ που του έδωσαν μια δεύτερη ευκαιρία για ζωή.
Σύμφωνα με την κλινική, πρόκειται για την πιο τεχνολογικά προηγμένη μεταμόσχευση προσώπου.
Από το 2005 που έγινε η πρώτη μεταμόσχευση προσώπου έχουν γίνει άλλες 40 αντίστοιχες εγχειρίσεις.

Δείτε το βίντεο: 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here