Η πόρνη που έγινε πειρατής και κυβέρνησε 2.000 πλοία με σιδηρά πειθαρχία. Οι πειρατές της γνώριζαν ότι όποιον κανόνα και να παραβίαζαν υπήρχε μία συγκεκριμένη και αυστηρή τιμωρία

Η πόρνη που έγινε πειρατής και κυβέρνησε 2.000 πλοία με σιδηρά πειθαρχία. Οι πειρατές της γνώριζαν ότι όποιον κανόνα και να παραβίαζαν υπήρχε μία συγκεκριμένη και αυστηρή τιμωρία
Το όνομά της ήταν Τσινγκ Σι και γεννήθηκε το 1775. Σε ηλικία 26 ετών δούλευε σε οίκο ανοχής στην Καντόνα της Νότιας Κίνας.

Εκεί γνώρισε τον Ζενγκ Γι, έναν από τους πιο τρομερούς πειρατές, ο οποίος γοητεύτηκε από τη δυναμική κοπέλα και θέλησε να την παντρευτεί. Έτσι κι έγινε, αλλά μόνο αφότου ο Ζενγκ Γι υποσχέθηκε να κάνει τη Τσινγκ Σι συνεργάτη του στη διακυβέρνηση του στόλου.

Ο Γι δεν ήταν απλός πειρατής, αλλά κανονική υπερπαραγωγή.

Τα 200 πλοία που είχε πριν από τον γάμο ο «Στόλος της Κόκκινης Σημαίας», όπως ονομαζόταν η πειρατική κομπανία του Ζενγκ Γι, έφτασαν τα 1.800. Δυστυχώς, ο βίος του πειρατή ήταν σύντομος. Το 1807, μετά από έξι χρόνια γάμου, πνίγηκε στη θάλασσα κατά τη διάρκεια τυφώνα.

Μετά τον θάνατό του, η πρώην πόρνη και νυν χήρα ανέλαβε το τιμόνι του πειρατικού στόλου. Τον τομέα της κατεξοχήν πειρατείας ανέλαβε ο υπαρχηγός Τσανγκ Πάο, ενώ η Τσινκ Σι ασχολήθηκε με το επιχειρηματικό κομμάτι. Έως το 1810, ο «Στόλος της Κόκκινης Σημαίας» ήλεγχε όλη τη θάλασσα της Νότιας Κίνας, διέθετε δεκάδες χιλιάδες πειρατές και είχε απλώσει ένα τεράστιο κατασκοπευτικό δίκτυο στη Δυναστεία των Κινγκ.

Η Τσινκ Σι έκανε συμφωνίες με εμπόρους και παραθαλάσσιες πόλεις, τις οποίες υποχρέωνε να πληρώνουν φόρο υποτέλειας για να βρίσκονται υπό την προστασία των πειρατών.

chingh

… θα σου κόψουν το κεφάλι και θα το πετάξουν στη θάλασσα

Οι πειρατές της Τσινγκ Σι δεν ήταν στυγεροί και ανεξέλεγκτοι εγκληματίες. Αντίθετα, ζούσαν σύμφωνα με πολύ αυστηρούς κανόνες και πλήρωναν ακόμα και φόρους! Η ποινή για ότι έκαναν ήταν πάντα η ίδια, ώστε να μην ξεχνά κανείς τις συνέπειες.

Οι πειρατές έπρεπε να τηρούν την εξής νομολογία:

• Αν παρακούσεις εντολή, θα σου κόψουν το κεφάλι και θα το πετάξουν στη θάλασσα.

• Αν κλέψεις κάτι πριν μοιραστεί η λεία, θα σου κόψουν το κεφάλι και θα το πετάξουν στη θάλασσα.

• Αν βιάσεις κάποιον, χωρίς άδεια απ’ τον αρχηγό σου, θα σου κόψουν το κεφάλι και θα το πετάξουν στη θάλασσα.

• Αν έχεις σεξουαλική επαφή με κάποιον εν ώρα εργασίας, θα σου κόψουν το κεφάλι και το πετάξουν στη θάλασσα. Επίσης, θα δέσουν κάτι βαρύ γύρω απ’ τη γυναίκα που ήταν μαζί σου και θα την πετάξουν κι αυτή στη θάλασσα.

• Αν κάνεις επιδρομή σε πόλη ή σε πλοίο, που έχει πληρώσει φόρο υποτέλειας, θα σου κόψουν το κεφάλι και θα το πετάξουν στη θάλασσα.

• Αν πάρεις άδεια ξηράς, χωρίς την έγκριση των ανωτέρων σου, θα σου κόψουν το κεφάλι και θα το πετάξουν στη θάλασσα.

• Αν προσπαθήσεις να εγκαταλείψεις την οργάνωση, θα σου κόψουν τα αυτιά.

• Άσχημες αιχμάλωτες αφήνονται ελεύθερες. Όμορφες αιχμάλωτες, είτε δίνονται ως λεία, είτε αγοράζονται από μέλη του στόλου. Αν κάποιος πειρατής πάρει μία γυναίκα, θεωρείται σύζυγός της και πρέπει να τη φροντίζει και να της φέρεται με σεβασμό. Αν δεν το κάνει, θα του κόψουν το κεφάλι και θα το πετάξουν στη θάλασσα.

ching12

Τσινγκ Σι εναντίον Αυτοκράτορα: 10 – 0

Ο Αυτοκράτορας της Κίνας προσπάθησε πολλάκις να «τιθασεύσει» τον τεράστιο στόλο της Τσινγκ Σι, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Κάλεσε για βοήθεια τις ευρωπαϊκές ναυτικές υπερδυνάμεις της εποχής, τους Βρετανούς, τους Πορτογάλους και τους Ολλανδούς. Η Τσινγκ Σι βγήκε και πάλι νικήτρια.

Η κατάσταση έφτασε σε τέτοιο σημείο που το 1810, ο Αυτοκράτορας αναγκάστηκε να προσφέρει γενική αμνηστία στους πειρατές, αν σταματούσαν τη δράση τους. Η Τσινγκ Σι δέχτηκε υπό την προϋπόθεση όλοι οι πειρατές που ήταν υπό τις εντολές της, να κρατήσουν τα λάφυρα που είχαν συγκεντρώσει.

Οι όροι της έγιναν δεκτοί. Πολλοί απ’ τους πειρατές μπήκαν στο ναυτικό του αυτοκράτορα. Η Τσινγκ Σι ζήτησε τίτλο ευγενείας και φυσικά τον έλαβε. Σε ηλικία μόλις 35 ετών, η «Λαίδη Τσινγκ Σι» άνοιξε οίκο ανοχής με τυχερά παιχνίδια και τζόγο, τον οποίο διηύθυνε μέχρι τον θάνατό της, το 1844.

Αυτή είναι η ιστορία της φτωχής ιερόδουλης, η οποία έγινε μία απ’ τους μεγαλύτερους πειρατές της ιστορίας και πέθανε ως πάμπλουτη αριστοκράτισσα.

Διαβάστε επίσης στη “ΜτΧ”: Οι Κινέζοι ανακάλυψαν το μπαρούτι αλλά οι Ευρωπαίοι είχαν τη κοπριά! Πως το ευτελές προϊόν των οικόσιτων ζώων έκανε την διαφορά στη μάχη των εξοπλισμών. Απίστευτο αλλά συνέβη… 

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

mixanitouxronou.gr
close menu