Επέστρεψαν στο φυσικό τους περιβάλλον πέντε ορφανά αρκουδάκια που είχε υιοθετήσει ο Αρκτούρος.

Ο Λουίτζι είχε βρεθεί από πολίτη στο Κλειδί Φλώρινας και η Σοφία στην Τριανταφυλλιά Φλώρινας χωρίς τη μητέρα τους και μεταφέρθηκαν στον Αρκτούρο.

Δεν έμειναν παρά λίγες εβδομάδες όταν μαζί τους εντάχθηκαν τρία ακόμα αρκουδάκια, ο Mitko, ο Jonas και η Radostina. Τα τρία αρκουδάκια είχαν βρεθεί στο Batounci της Βουλγαρίας από κατοίκους που ενημέρωσαν τις αρμόδιες αρχές και τα παρέδωσαν στην φιλοζωική οργάνωση Four Paws που ανέλαβε τη μεταφορά τους στην Ελλάδα.

Βρισκόμενα υπό στενή παρακολούθηση τα πέντε ορφανά αρκουδάκια έμαθαν πως να επιβιώσουν μόνα τους στη φύση, υιοθετώντας ουσιαστικά τη συμπεριφορά που θα τους δίδασκε η μητέρα τους, αυτή της άγριας αρκούδας.

Τα αρκουδάκια, πριν την επιστροφή τους στη φύση, ναρκώθηκαν προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις, λήψη δείγματος DNA και τοποθέτηση μικροτσίπ, τους τοποθετήθηκε ειδικό κολάρο-πομπός και μπήκαν σε κλουβιά μεταφοράς, ώστε να μεταφερθούν στο νέο τους σπίτι.

Η Σοφία και ο Λουίτζι, εν μέσω πυκνής ομίχλης, αφέθηκαν ελεύθεροι σε δασική περιοχή, μακριά από ανθρώπινες εγκαταστάσεις και οικισμούς.
Την απελευθέρωση στο φυσικό περιβάλλον της Βουλγαρίας για τη Radostina, τον Jonas και τον Mitko, ανέλαβε η οργάνωση Four Paws και οι βουλγαρικές αρχές, με την καθοδήγηση του «Αρκτούρου».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιχείρησης, δρ Βιολογίας Αλέξανδρο Καραμανλίδη, «φέτος, για πρώτη φορά, ο «Αρκτούρος» κλήθηκε να συμβάλει στην περίθαλψη νεαρών αρκούδων από τη Βουλγαρία, γεγονός που πιστοποιεί τη μοναδική εμπειρία και τεχνογνωσία που έχει η ερευνητική του ομάδα στον τομέα αυτό».

Ο «Αρκτούρος» θα συνεχίσει να παρακολουθεί ολόκληρο το 24ωρο και τα πέντε αρκουδάκια μέσω του κολάρου-πομπού που τους έχει τοποθετηθεί, ώστε να γνωρίζει πού βρίσκονται και εάν τα έχουν καταφέρει.

Δείτε το βίντεο με όλη την επιχείρηση του Αρκτούρου και τη στιγμή της επανένταξής τους στο περιβάλλον:

reader

(Φωτογραφίες: ©Κ. Τσακαλίδης/ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ)

Διαβάστε στην «ΜτΧ»:Η σύλληψη της αρκούδας στα Εξάρχεια από την αστυνομία και η φυλάκισή της σε κελί του τμήματος. Την απελευθέρωσαν γιατί δεν ήξεραν τι να την κάνουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here